DUBBLA KVAL?? –sTACKsinge!!!!!

Apel99 på väg upp i seriesystemet!! Ja frukten av vårt ungdomssamarbete UIK-Viljan-Älvena-Ätrafors och numera även Ätran har gett frukt.

Packa väskorna för nu bär det av till Norrköping – kvalspel till div 2 herrar. Dubbelmöte!!

2:an i Div. 3 Sydvästra – ULLARED – möter 2:an i div. 3 Nordöstra – LINDÖ (Norrköping)

Men vi börjar med hemmamatch i kvalet redan nu på onsdag den 7 oktober. Skulle vi vinna detta dubbelmöte spelar de sex segrande lagen kval (omg. 2) parvis mot de på 12:e plats placerade lagen i div. 2. Kvalet spelas tiden 17-25 oktober.

För närvarande med någon match kvar IFK Östersund – Upsala IF – IFK Stockholm – Nordvärmlans FF – IFK Hässleholm – Jonsereds IF. Men det kan ändra sig något. Motståndare antar jag något geografiskt.

Härligt av grabbarna att stå pall för trycket att vinna med minst 7 mål för att vi skulle passera Assyriska Turabdin (AT). Men vi var även beroende av att Stafsinge ställde upp för de blåvita genom att besegra AT på hemmaplan. I denna match var det AT som tog ledningen efter 14 minuter. Stafsinge kvitterade i första och i slutminuterna gör de 2-1. AT som lett serien det mesta av tiden placerar sig som 3:a poängen efter oss. Laholm vinner serien och går upp direkt. Helt rätt lag. De har helt rättvist slagit oss i båda matcherna.

Till dagens match.

Råslätt idag iklätt UIK:s svarta reservställ har första skottet på mål. Visserligen lite optimistiskt från mittplan direkt på utspel. Sebbe är vaken.

Sen är det UIK för hela slanten de första 10. Ett antal chanser vaskas fram av David – Halle – Litte o Jacob. Inget resultat.

Plötsligt efter 12 minuter får Råslätt till en kontring. Kiffe fäller och blir tilldelad ostskivan.

Efter 17 minuter börjar måljakten. Halle gör från långt håll en högerytterlobb som går över målvakten 1-0. 2 minuter senare ringer det igen. Från nästan samma plats är det David som skjuter 2-0. Ytterligare 3 minuter är det Jacob H som lägger i 3:an.

Tar inte lång tid innan Litte speedar ner på högerkanten och serverar Halle som står rätt igen och lägger in sitt andra – 4-0. Robban får en mycket enkel varning á la innebandy. Men det kan vi ta.

Med 5 minuter kvar kommer en förlupen boll ner till Sebbe. Han tar inte detta på allvar och slarvar till det. En Råslättare (heter det så?) stöter och får med sig bollen i ett motlägg. Helt fri joggar han in med bollen till 4-1. I det läget var det nog några mer än jag som sa några väl valda ord. Vårt mål att vinna med 7 mål kändes lite avlägsnare och detta gav Råslätt lite mod och helt plötsligt lite tuffare motstånd. Nu måste vi göra minst 8.

In till vila och till skillnad mot många tidigare matcher då vi startat andra lite svagt går vi ut och Halle får bollen till skänks av en svart spelare och får på ett bra skott som smiter in vid stolproten. 5-1!! Precis den start vi ville ha.

Det är mycket Halle i målprotokollet i dag (4 mål) och 4:an kommer efter ett klockrent inlägg av John. Denna gång nickar Halle in 6-1.

Nu är det spel mot ett mål. Men det är inte så lätt att göra mål på beställning. Med 20 kvar är det Litte som ur nästan ingen vinkel alls får in 7:an. ”Bara” ett mål kvar så har vi gjort vad vi kunnat och det är bara att vänta på information från Skogstorp.

Det blir David som får göra ”kvalmålet” 8-1 efter 74 minuter och sen gör ”sambon” Joel N 9-1 med 13 minuter kvar.

Avslutande matchtid går åt till att titta på Helens mobil. Hennes jobbarkompis är Stafsingebo och uppdaterade oss hela tiden. Med 5 minuter kvar kommer det efterlängtade ”messet”. Stafsinge har gjort 2-1 och kvalplatsen är klar. Vi har först på slutet vart med i toppen. Men det är efter 22 omgångar man räknar ihop resultatet. Bra jobbat !! En härlig avslutning för Lillis som tyvärr får minst en veckas mer jobb men det tror jag han kan ta.

Så nu är det Onsdagen den 7 oktober som gäller. Det är faktiskt bara vår andra säsong i 3:an. (skriver vår nu när det går bra). Hemmamatch på konstgräset utgår jag från. Hoppas elljuset är godkänt men det räknar jag med.