Dalstorps IF

2016-02-27 Hedevi
Förspel !!

Ja jag tänkte få upp pulsen lite på Uno!!

Vi hade denna helg bokat match mot Kinna. I veckan ringde de Uno och sa att det max kunde få ihop ett ungdomslag. De skulle spela en cup istället. Detta hade tydligen skett även tidigare när Uno tränade Varbergs Gif.

Så gör man inte om man är professionell. Eller hur Uno!!

Hux flux lyckades vi få tag i Dalstorp från Västergötland som vi faktiskt redan bokat in match nästa vecka. De var lediga så det blir dubbelmöte 2 helger och sedan även i serien där vi också möts.

Bra värdemätare mot ett lag som likt Ullared avancerat ett antal divisioner de senaste åren.

2009 vann de div 5 – 2011 vinner de div 4 – 2012 blir de 2:a i 3:an och har spelat i 2:an 2013, 2014, 2015 och nu i 2016 i vår serie – Div2 Västra Götaland. Spel hemma på konstgräset.

Matchen börjar med mycket runtspel – vi känner på varandra.

Det blir UIK som tar ledningen. Kiffe slår en lång boll som deras back inte lyckas nicka bort. Ali uppfattar situationen och snappar upp möjligheten. Helt fri rullar han behärskat bollen förbi en ställd målvakt – 1-0.

Vi spelar stabilt och släpper inte till.

Med 8 min kvar får vi en frispark mitt på Dalstorps planhalva. David lägger in bollen kommer ut och till Simon som smäller till med vänstern och bollen 2-0 letar sig in i målvaktens vänstra gavel. 2-0 o bra comeback av Simon efter 1,5 års frånvaro i A-laget.

Halvleken avslutas med en bra omställning där Aloands skott går strax utanför. Vi går till paus med en enligt mitt tycke rättvis ledning.

10 min i andra reducerar Dalstorp. Vi tappar boll på mittplan. Dalstorp kontrar och inlägget tappar Sebbe till en framrusande gulsvart spelare som enkelt rullar in bollen – 2-1.

Detta gör Dalstorp taggade och de tar över matchen något. Dock utan att skapa någon farlighet. De har ett antal hörnor men kommer inte till något mer. Det blir UIK som får sista ordet. Ett långt uppspel hamnar hos Litte. Ett snabbt ryck och en höger yttersida som retfullt dalar in i mål. 3-1 ett klassmål.

Det ser bra ut idag. Alla gör sitt jobb. Vi får se hur Dalstorp funderar i veckan till 2:a halvlek även den på Hedevi lördag 5/3 14.00. // Sören