5-7 (4-2)

Lindome

2017-06-11 Hedevi

Någon som vill skriva?! Helt snurrig i huvudet efter att beskådat en match på Hedevi i div 2 Västra Götaland.
Div 2 5-7, det finns ju inte!! Gör man 5 mål ska man vinna. Släpper man inte 7 mål ja då förlorar man.
Vi startar positivt och har bra fart. Skapar lite tryck.
Efter 9 minuter missar vi en enkel nickstuds alldeles för enkelt mitt på plan. En vit blir fri och sätter enkelt 0-1.
Inte den start vi behövde. Men vi repar oss snabbt. I minut 13, 17 o 20 vänder vi matchen med 3 fina inspel. Alex x 2 o Litte förvaltar väl Davids 3 pass och vi leder med 3-1. Lindome passar även på att sparka ner Alexander – varning.
Strax efter är Halle fri. Han väntar för länge med avslutet. Lindome har inte gett upp och trycker på. Skott via Mladen till hörna. Minuten efter får Lindome en frispark. Bollen lyfts in mot straffpunkten och nickas där i en båge över Mladen in i ett tomt mål. 3-2 och det har bara gått 26 minuter.
Hawaiiliret fortsätter. Alexander blir fri. Målvaktens räddning går ut till Halle som skjuter över. Minuten efter går det bättre. Alexander springer sig fri och hittar Halle fri i mitten. Med en yttersida förpassar han bollen i mål 4-2. Halvleken avslutas med att Anton Bodin blir tufft nersparkad. Gult kort visas upp.
Lite tuffare spel igen i starten av 2:a. Tyvärr är det Lindomes tur att måla. De kommer runt alldeles för enkelt på vår vänsterkant. Framför mål har vi ingen koll och Lindome kan enkelt raka in 4-3. 3 alldeles för enkla mål.
Målfabrikationen fortsätter. Nu är det de blåas tur. Litte runt på vänsterkanten hittar Skogen. Säkert sätter han 5-3. Nu ska vi väl reda ut detta!! Halvtimmen kvar.
Mitt i halvleken gör Anton en brysk tackling. Domaren väljer att visa det röda kortet. Svårt bedöma men man har sett värre satsningar. Aj, det behövde vi inte. Vi får avsluta med 10 gubbar.
5 minuter efter kontrar Lindome in 5-4. De tar över kommandot. Mladen tar ett närskott. Joel byter med Jakob. Vi orkar inte lyfta spelet och ett skott får inte Mladen tag i. Returen spelas in. 5-5 och 12 tuffa minuter kvar.
Hawaiiliret fortsätter. Alexanders frispark tippas över. Lindome vill vinna och vi täcker ett skott efter hörna till nu hörna. Mitt i pressen får Litte en möjlighet men skottet täcks. Med 5 minuter kvar kommer dödsstöten. En frispark rakt framifrån vid straffcirkeln knorras in. 5-6 är ett faktum. Vi går på knäna och det är Lindome som i slutminuten gör ytterligare ett mål.
Matchen slutar 5-7 och man är alldeles snurrig i huvudet.
Hur ska man sammanfatta detta? Hur ska vi ta oss ur denna negativa trend?
Här måste byggas upp självförtroende!! energi!! positiva tankar!! ALLA FÅR HJÄLPA TILL!!
Att vi har en oerhört viktig match på torsdag är helt klart. Tenhult borta 19.30.
Vi ska visa att vi är ett div.2-gäng. Positiva tankar i veckan ska leda oss till segrar. Inget annat gäller!!! Forza UIK !!!!