IS Halmia

2017-05-12 Hedevi

Halmia börjar starkast o skapar lite tryck i början.
Vi har lite svårt vid deras omställningar med vår 3-backslinje. De är snabba.
Efter kvarten får vi upplaget bättre och vår första chans kommer när Litte springer sig fri och skottet går via deras målvakt o i ribban. Ingen med på returen. Vi har mer tryck. Kuch o John ordnar offensiv hörna.
Sen blir det lite tuffare spel vilket gynnar Halmia. Vi får inte tag i våra långa bollar. Vi väger lite lätt i offensiven o Halmia är farligare. Hasse blir tvungen ta en varning när han kommer på efterkälken. Det byts halvchanser och springs mycket offside. Ingen bra avslutning.
Andra startar med Halmiapress. Vi är stressade. Ett Halmiaskott räddar Mladen med fotparad. Halmia fortsätter trycka på o tio minuter in i halvleken får de utdelning. Vi hänger inte med i löpningarna och på inspelet gör inte Isak Pettersson något misstag på 0-1.
Känns inte bra. Minuten efter kommer de runt igen. Kiffe räddar på mållinjen. Vi hänger inte med. Känns som vi inte har samma styrka som Halmia och vi vinner inga luftdueller.
Hasse haltar till något. Skadad? Inget tyder på en vändning när Alex speedar runt på kanten. Inne framför mål har John smugit sig upp och inspelet kommer perfekt till Johns säkra högerfot. En enkel styrning in bakom deras målvakt och vi är med i matchen igen. 1-1.
Skogen o Kuch byter liksom Jagge o Benjamin. Sista 10 går proppen ur.
Vi får en offensiv frispark. Ali skjuter i ribban o vi fortsätter trycka på. David o John är när kommer fria. Oskar har en farlig nick. Ska vi få med oss alla 3 pinnarna. Nej matchen avslutas istället med en Halmiachans där Mladen gör en avgörande räddning. Matchen slutar 1-1 och det är väl de blå som är mest nöjda när det lämnar planen. Viktigt psykologisk med denna pinne.
Men vi hinner inte pusta länge. Nästa lördag är det match mot topplaget Tvååker. En härlig utmaning som vi ser fram mot. 14.00 på Övrevi tar vi nya tag. //Sören