1-1 (0-1)

Ullared

2016-06-011 Harlyckan
Div 2 Sydbvästra

……….att vi inte kan knyta ihop påsen idag. Alla dagens matcher går med oss. Ingen på övre halvan vinner idag. Vi går med dagens pinne upp till fjärde plats. Avvaktar morgondagens Vinberg-Eskilsminne så vet vi det totala svaret – kanske kvar som femma (om ”Eskils” vinner)
Dagens svåra uppgift – Högaborg borta. De är målsnåla både bak o fram. 17-10 på 10 matcher. Hur ska vi luckra upp deras försvar? Högaborg skuggar Vinberg o Lindome bara någon poäng efter som 3:a.
Vi hade förra veckans match mot Laholm i färskt minne. Vi var där lite fega och lämnade över kommandot. Var vi inte förberedda? Hur var det idag? Borde va bättre motstånd. Svårare? Ja vi skulle få svaret efter 2×45. Lite ändringar sen sist. David på bänken. Litte på vänster mitt. Medion längst upp. Hasse tillbaks.
Högaborg börjar bäst med snabbt passningsspel. Känns som det kan bli en jobbig match. Vi ligger högre upp än sist men det är Högaborg som har kommandot.
Efter 12 minuter får Aloand boll o bryter in från vänster lämnar över till Litte som får bra skottläge en bit utanför straffområdet. Ett distinkt skott och det står helt plötsligt 0-1 till UIK. Vår första tendens till anfall. Precis den start vi behövde. UIK tar sen över något
Det blir några bra minuter. Litte ny chans – fotparad. Medion nickar strax utanför. Aloand skott som deras mv räddar med foten. Vi vågar rulla. En bra blåvit halvlek o god ledning.
Högaborg kommer taggade ut till andra. De 10 första skapar de ett antal chanser. Ett friläge, ett skott rakt framifrån. Ett inlägg längs mark som rullar förbi alla. Mycket nära 1-1.
Kiffe går lite tufft upp i rygg. Frispark med nick som GG tar. David byter Medion. Litte upp.
Mitt i halvleken ökar Högaborg trycket. Det blir en jobbig period. De har några skott. På ett gör GG en fotparad till hörna. Högaborg utnyttjar den breda planen. Kommer runt o det kommer in många farliga bollar. Är nära men vi kan freda oss. Högaborg skapar ett jobbigt tryck. Ser en del kramptendenser hos de blåvita. På en hörna med farlig nick får vi äntligen höra Helens galande – det hjälpte!
Öppnare fotboll. GG får göra en fotparad. John har ett vänsterytterskott som deras målvakt med nöd o näppe får till hörna. David hittar nyss inkomne Mårten som får på ett bra skott. Ser ut som mål men det är i tyvärr i burgaveln.
Med några minuter kvar av ordinarie tid kommer istället kvitteringen. Vi bryter deras anfall och bollen är på väg upp i banan. Tyvärr krockar Fogel när han löper upp med deras anfallare o domaren blåser istället en märklig frispark strax vid vårt vänster straffområdeshörn. Alla ner och 2 man i muren. Ett inte allt för hårt skott knorras in vid närmsta stolpe. Tyvärr 1-1. Känns oerhört surt. Kanske inte orättvist totalt men poängförlusten ska inte komma på detta viset.
Som sagt riktigt surt!!! Idag var vi verkligen förtjänta av 3 pinnar med vår heroiska insats. Men verkligheten räkna bara målen och det blir ännu en oavgjord match (5st).
Nu fortsätter vi med match mot Dalstorp. De har börjat darrigt och vi slog dem i 2 träningsmatcher i våras. Men det är historia och de är säkert stärkta av dagens vinst över Helsingborgs Akademi (2-0).
19.00 fredagen den 17/6 (strax efter att Sverige historiskt slagit Italien i EM 15.00) – på Hedevi. Forca UIK !!! //Sören