Tvååkers IF

2017-09-01 Hedevi

Härligt!! Underbart !! Suveränt!!
Äntligen fick man jubla efter en fotbollsmatch!!
Och det blev en hemmaseger – årets första riktiga. Vi fick vänta i 146 dagar i år innan första segern på Hedevi infann sig.
Men man var precis lika utmattad idag som sist! Det kostar på att titta på Ullared i år. Men idag fick vi betalt för vårt slit.
Tvååker hemma i ett derby. Ett Tvååker som alltid är tungt att möta. Det är komplett på alla positioner. Tuggar på och mal ner motståndarna. Men också många tekniska spelare. Hur ska man ta sig an ett sånt lag? Har Ali läst på sin läxa?
När matchen startar skriver jag en notis för mig själv i mitt block: BB kom igen, gör en kanonmatch tack!!
Första halvlek spelade vi lågt. Kanske lite tråkigt med allt bollrullande på egen planhalva. Taktiken är att tråka ut Tvååker. Tvååker har första halvchansen redan efter 2 minuter. Strax efter springer Kush ner Rasmus Andersson.” Välkommen till Hedevi” här får ni kämpa för att knipa nån poäng idag. Bra att du lägger ribban!! Haka på ni andra också!!
Strax efter är det en offensiv Kush. Får på ett hyggligt skott men rakt på Dahlberg i TIF-buren.
Tvååker är starka på kanterna. Matar in många inlägg från båda håll. Viktigt vi har koll på gubbarna framför mål och att BB kniper de som kommer för nära. 2 hörnor mitten av halvleken med nickar strax över.
Mitt i pressen kommer UIK upp. På Johns inlägg kommer Skogen perfekt. Nicken tar ribba ut. Där var Dahlberg inte med. Vi fortsätter med att ligga lite högre. Mac hittar David med en genomskärare. Bollen rinner iväg millimetern för hård. Nära!! Sen är det Tvååkers tur skapa chanser. Känns som båda lagen ganska enkelt kommer till halvchanser men ännu inget riktigt farligt.
Då slår Kush en krossboll och nu startar Alex-show. Han vänder ut och in på Tvååkers försvar. Bollen kommer till slut upp i en båge och då är Alexander före Tvååkers målvakt och nicklobbar in ledning 1-0 till de blåe. Ett efterlängtat jubel från ett välfyllt Hedevi.
Med några minuter kvar skapar Tvååker en dubbelhörna. Både gångerna är BB där och avvärjer.
Halvleken avslutas med att UIK för en kanonchans. Alexander spelar fram en helt fri David. Fri med målvakten men skottet touchar benet och går strax utanför den högra stolpen. Hade vart gott med en 2-0 ledning i paus men vi är så nöjda med 1-0. Nu tar vi vila. Det är ett bra mycket intressantare derby än mot Vinberg.
Andra startar direkt med att 2-åker springer offside. Bra vi jobbar ihop hela backlinjen!
Sen går Mac upp klokrent och nickar. En röd backar in i honom och får då givetvis Mac över sig. Den röda frisparken är totalt feldömd!! Tvååker skapar sedan några hörnor. BB är säkerheten själv.
Efter 10 kontrar Tvååker. Jacob stoppar deras försök ganska bryskt. Är det nån gång man ska ta ett kort så var detta ett bra tillfälle.
Nu startar en 10-minutersperiod när Tvååker ökar trycket. De har hörna på hörna men vi har läst på och tar inte BB bort boll så är de blå på rätt platser. Tvååker lyckas bara få till en enda av dessa mot mål. Räddas undan av Kiffe.
Litte byter med Halle. De blå har sprungit mycket men det verkar som det är gott om spring i benen idag. De behövs nu i slutet. Det blir även chanser för UIK. Kush kommer förbi på kanten. En kombination av tåfjutt o skott går strax utanför.
Tvååker ökar trycket sista 10. Brattberg tar ett skott. Jo han tar allt idag!!Det blir 10 tuffa minuter. Inget lag viker ner sig. Skogen tar en frispark. Alexander får läge men boxas ner av en röd. Gult kort sånt vill vi inte se på en fotbollsplan!!!
Med en minut kvar får Tvååker sitt läge. Ett lågt inlägg från höger når en helt friställd Fredrik Haag framför mål vid straffpunkten. Som tur är hamnar bollen på hans stödfot, den högra. Bollen går 20-30 cm utanför BB:s vänstra stolpe. Strax efter blåser domaren av matchen och vi har tagit 3 kanonviktiga pinnar. Alla gör idag en riktig arbetsinsats och det ger oss dessa 3 pinnar. Och Brattberg stod rätt idag. Jo Han tog allt! En stor eloge till hela truppen!! Så här ska det se ut!!
Samma takter nästa lördag när vi ska ner till Hittarp. 13.00 börjar matchen på Laröds IP. Ska till en väldigt bra anledning för att inte infinna sig där. Perfekt lördagsutflykt – syns där.
// Sören – kan undrar om inte laxsoppan i torsdags gjorde nytta också?? Också kan ni gå in på podden Stolpskott fbg – ett tips!!