Sävedalens IF

3-2 (3-2)

2017-09-16 Lindvis KOnstgräs
Div 2 västra Götaland

Serieledarna Sävedalen har gått som tåget sen mitten av Juni. 11 matcher 8 vinster 2 oavgjorda , en förlust. Idag var det UIK som på bortaplan skulle ställas mot seriens bästa lag.
Alis grabbar var förberedda. Men det kunde blivit en mörk start. Redan i första minuten gör vi ett felpass mitt på plan. Deras kontring stoppas av Joel N som skaver en som är på väg igenom. Frisparken hårt men rakt på Tobbe i målet.
Det är Alex som har UIK:s första möjlighet. Bryter in från höger. Skottet tippas av deras mv till hörna.
Strax efter i 10 minuten får vi en ny hörna. David lägger den in mot mål. Deras målvakt missbedömer utboxningen. Bollen går vidare in mot mål och via en röd spelare på mållinjen har vi tagit ledningen med1-0. Härligt!!
Lagen byter chanser. Sävedalen försöker lobba över Tobbe. Den plockas lätt ner av vår 2-metersman.
Sen är det UIK:s tur. Kush har ett inspel ingen är med på. Vi skapar några fler nästanlägen. Avslutas med ett bra skott av Alex strax utanför.
21 minuten får Säve en hörna. Läggs lågt in och på skottet gör Tobbe en fin fotparad. Bollen gå rätt ut till deras högerytter. Ingen ha koll på honom och han kan lätt gå runt på kanten o leverera in en boll som enkelt stöts in i mål. 1-1 kändes för enkelt.
2 minuter senare får Sävedalen till en omställning ända nerifrån backplats. Vi hänger inte med och inlägget som kommer stöts enkelt in bakom en hopplöst övergiven Tobbe i målet. 2-1.
Dä var då dj….men det är inte slut med det. Anfallet efter är en kopia. Liknande omställning och nu står det 3-1. Det tog 5 minuter för Sävedalen att vända detta.
Nu vill det till så det inte rasar. Sävedalen får lite hjälp av domaren som dömer hörna till Sävedalen helt felaktigt. På den blir det ett skott som Tobbe räddar.
Halvleken avslutas med att Kuch o David lägger en kort hörna. Bollen in till Alex som får på ett bra skott och vi har reducerat till 2-3 med minuten kvar. Oerhört viktigt mål!!!
Viktigt och stärkande att få in den bollen innan halvlek. Vi är med på plan men deras omställningar är luriga. Lika som sist mot Hittarp!!
Vårt sena mål har fått Sävedalen lite lugnare. Andra startar lite tuffare och mer irriterat i båda lagen.
Halle byter med Kush. Det händer inte så mycket i andra framför målen. Mycket tråckel på mittplan. Joel N stoppar röd mitt på plan och får ett gult. Joel hittar också Halle vars skott går över.
Vi gör lite offensiva byten. Jakob o Mac går ut. In kommer Jesper J o Noa. 3 man bak.
Med minuten kvar får vi in ett lågt inlägg som ställer Alexander helt fri. Hur säkert som helst lägger han in kvitteringsbollen 3-3. Ute på kanten står en svartklädd herre med flaggan uppe. En oerhört hårfin sådan i så fall. Pratade med ett flertal efteråt o ja det kanske var offside. Inte ens Alex var säker. Så nära är det att vi kniper en pinne idag mot Sävedalen som toppar serien. Vi gör en stark insats idag och visar att vi inte tänker vika ner oss. Försvarsmässigt står vi bra upp. Vi gör 2 mål på serieledarna. I denna serie går ingen säker. Nu har vi en oerhört viktig uppgift nästa vecka när vi ställs mot Varbergs Gif. De ligger pinnen efter men har sin match i denna omgång kvar då de möter Tenhult på måndag. Vågar man hoppas på oavgjort?!
Hur som helst 4 spännande lördagmatcher kvar!!
Varbergs Gif (12) – Dalstorp (2) – Tenhult (14) – Lindome (10)