1-0

18/4 15:00 Rosenlund
Div 3 Sydvästra götaland

Bollen är igång!!
Årets första motståndare – IK Tord. En klubb som vart med en stund. Bildad redan 1919. Arena: Rosenlund – Jönköping.

Jaha hur står vi oss mot småländslagen? Bara att sätta sig i bilen och kolla. Tord blev förra året 4:a i div 3 mellersta. Vi blev 5:a i div 3 sydvästra. Bör bli en jämn tillställning. Vädret har gjort att det blir spel på konstgräs. Det är vi ju vana vid så inga problem.
Tord är ett bollsäkert, stabilt lag. Det är UIK som har de första chanserna. Jacob har ett skott strax över krysset. Litte har en nick på hörna utanför. Joel N hittar Litte i en löpning. För lamt skott. Tord har en lurig vänsterytter som ställer till problem i första halvlek. Patrik har fullt upp.

Efter en kvart är det Tord som tar över kommandot. Sebbe parerar ett friläge. I minut 23 tar Tord ledningen med 1-0 genom en vacker soloprestation. Deras 9:a snurrar runt på liten yta i vårt straffområde. Lyfter snyggt över di blå och avslutar med ett närskott. Bara att buga men visst var vi lite passiva. Tord fortsätter att spela runt säkert i hela laget och skapar några halvchanser. Vi får inte till något offensivt alls utan får inrikta oss på försvarsarbete. Sista 20 går klart till Tord, vi får ingen fart på bollen. Till råga på allt elände avslutas halvleken med att Hasse får en bristning baksida lår och får utgå. Med nedsänkta huvuden tar vi paus.

Patrik går in i mittförsvaret och Daniel in på backen. Helt annan fart direkt i andra. David, Joel o John tråcklar sig fram på vänster med skott som avslut. Mårten har också ett friläge, Ali får en chans. Klart BÄTTRE, SNABBARE, TUFFARE, BRA !! Tord går emellan med ett skott – krysset ut. Vi visar nu att vi kan bättre. Vi kan ju kämpa o spela som ett lag. Vi tar över matchen.

Då gör den hitintills korrekta domaren sin entré. Med 20 minuter kvar bryter en Tordspelare in i straffområdet. Kiffe står upp och deras spelare slänger sig (vilket han bekräftar till våra spelare senare). Straff och i tumultet som uppstår blir John utvisad. När allt lugnat ner sig slår Tord straffen – utanför.

Detta blir startskottet för de blåvita. De sista 20 minuterna tar vi med en man kort över totalt. Det blir en tuff avslutning med mycket fart. Jag brukar inte skriva negativt om domaren. Tycker inte man ska göra det. Men tyvärr tappar han nu fullständigt kontrollen och de sista 20 blir en parodi på felaktiga beslut av den för dagen rödklädde rättsskiparen. Det är Ullared som dominerar. Helt plötsligt tar alla spelare det ansvar som borde tagits när serien började en timma tidigare. Men vi lyckas inte sätta pricken över i:et utan 1-0 står sig tiden ut.

Alla får ta sig en funderare, både spelare och ledare till nästa vecka då vi har första hemma mot Haga. Utan John (utvisad) och troligen utan Hasse (skadad). Framtiden får utvisa om detta var ett godkänt resultat. Med tanke på den scenförändring matchen fick de sista 20 tror jag inte vi kommer att tycka det.