1-1 (0-0)

Värnamo Södra

2015-09-19 Hedevi
DIV 3 Sydvästra

I div 3 måste man ha fokus och rätt inställning att göra jobbet fullt ut i 90 minuter.

Kan misstänka att det vart mycket snack i veckan om målskillnad. ”Viktigt att göra många mål när det är så jämnt” Nummer ett är att vinna matcher och det gör man inte utan rätt fokus o inställning. Lillis, Michael o Björn har inte lyckats med detta i veckan. I trean är det små marginaler mellan vinst o förlust vilket vi blev varse idag.

Ett toppläge i serien för 2 matcher sedan har förvandlats till att vi fortfarande har möjlighet till avancemang. Ja jag kanske heller inte ska skriva så mycket om förutsättningarna till ev. uppflyttning men då blir det lite konstigt.

Redan nedflyttningsklara Värnamo var dagens gäst på Hedevi. Det är Värnamo som börjar bäst. Och redan efter 4 minuter räddar Sebbe en närskott. Värnamo är kvicka i sina anfall och vi får ligga i för att hänga med.

Dagens första UIK-chans har Litte på en långboll. Tyvärr väljer han att skjuta när han har stort läge att istället runda deras målvakt som är långt ute och inte har riktigt koll på sin position.

Efter kvarten blir Johnhelt fri men i situation tidigare blåser domaren av o det blir blå frispark istället. Vi har ett inlägg som går rakt igenom folkhopen vid målområdeslinjen men ingen fot kommer rätt. Vi får inte igång spelet idag. Värnamo stör oss högt.

Det är några halvchanser på båda håll. Men framförallt suger vi inte in bollen på deras planhalva så det blir ingen längd på anfallen. Ganska jämnt skägg i första.

Andra börjar i medvind o sol i ryggen nu ska det väl hända saker!?

Litte får första chansen men blir fälld strax utanför strafflinjen. John knorrar frisparken i ribbkrysset och ut. Där kommer Kiffe men kommer inte över bollen utan nicken går i ribban igen. Något bättre start med bättre tryck.

Efter kvarten lyfter Värnamo upp spelet och skapar tryck. Sebbe räddar till hörna på ett vinkelskott. Lite tuffare spel. Halle nickar ner ett inlägg till Jacob men han får inte till skottet.

Det händer inte så mycket innan de sista 10 då John tråcklar sig igenom och blir neddragen med straff som följd. Halle lägger upp bollen. Tyvärr blir straffen i den höjd som det passar målvakten. Han går åt rätt håll och tippar ut straffen till hörna. Som förgjort idag!!

Strax efter drar David lite frustrerad på sig ett gult kort – avstängd nästa match.

Vi trycker upp och det blir en kontring. Helt fri lägger deras gubbe in ledningsmålet 0-1.

Superjobbigt. Kiffe har en nick som tippas till hörna Det ser ut att bli förlust men av någon underlig anledning har domaren hittat 5 minuters tillägg. Detta blir vår räddning idag. I matchen sista minut får Halle revansch och i en tilltrasslad situation trycker han in kvitteringen 1-1.

Spänningen i serien fortsätter. Assyriska o Laholm drog iväg o är 2 poäng före. Stafsinge smet förbi också med en poäng.

Men Stafsinge har både Laholm o Assyriska kvar. Det är inte kört och med full koncentration, fokus och rätt inställning går vi för vinst nästa omgång mot Snöstorp/Nyhem. Då blir det en kul sista omgång hemma mot Råslätt. Syns på Skedalaheds IP i Halmstad på lördag 14.00.