titta vem som toppar tabellen

Jajamen… våra killar vann med 4-0….

Jajamen…i första halvlek fick de på smällen

Jajamen…våra killar de kan lira boll

Har nynnat på Rolandz låt ända sen vi åkte hem från matchen på lördagen. Vinst med 4-0 och vi tog kommandot direkt. Ljungby startade med en hög press på oss. Vi lirade runt på känt maner genom John, Hallberg, David på vänsterkanten. Bollen in till Halle som resolut visar var skåpet ska stå för dagen. 1-0 efter en minut.

Ljungby möter oss ganska tufft. Det blir många härliga dueller. Mårten stångas ett antal ggr med sin motspelare. Fotboll är en kampsport. Han vinner många av dem och har bla ett bra skott som deras mv räddar till hörna. På den dimper bollen ner framför målet och går runt som en flipper kula innan Ljungby kan rensa. Efter 20 minuter är Mårten på G igen på ett inspel. Får en tryckare i ryggen – straff?? Nej !

Känns som vi har bra koll på läget och mycket riktigt kommer utdelningen när David kommer runt på vänster och smeker in en vänstermacka till Halle som återigen finns på rätt plats. Volleyn sitter stensäkert bakom deras målvakt 2-0. Då har det gått 24 minuter.

Ljungby flyttar upp spelet. Får lite tryck men lyckas inte komma in i boxen. Det blir mest långskott som GG har full koll på. Det tar 26 minuter innan Ljungby har en rejäl chans. GG räddar under kontroll till hörna.

Det tuffa spelet fortsätter. Till slut får Ljungbys nr 16 en varning efter upprepade påhopp – bra domar´n!!!

UIK nöjer sig inte med målskörden. David snappar upp en retur och vänder bort sin gubbe. Bollen upp i närmsta krysset. 3-0 med 7 minuter kvar. Vi spelar med självförtroende och Gnosjö hänger inte med. De blir sena i ett antal situationer. Vi går till halvlek med ledning. En av de bästa halvlekarna i år.

Ljungby laddar i halvlek och kommer ut taggade. Lite övertändning och en av deras spelare gör en idiotgrej när han kommer sent in i en duell. En vaken domare hivar upp ostskivan.

Vi lyckas inte komma upp i samma nivå i 2:a. Ljungby har en långkastare på sina inkast. Detta ställer till en del oreda när bollen dimper ner framför mål. Ljungby tar över och sätter press på oss. Får lite vittring. Vi bevakar vår ledning, blir 2:a på bollen.

Med drygt 15 kvar sticker David in bollen till en i fart löpande Jacob H. Fri avgör han matchen när han lyfter in 4-0 bakom en lite passiv målvakt. Sista kvarten spelas av utan några konstigheter. Stabilt rätt igenom på alla poster.

Vi toppar serien 3 poäng före Assyriska T o Gnosjö. 4 före Laholm. Just dessa 3 lag som ligger närmast på spelprogrammet. Laholm/Assyriska/Gnosjö i nämnd ordning. 3 omgångar som avgör serien? Vi får se.

Lagavallen 15.00 på lördag fortsätter dramat – syns där!?