Torslanda

1-2 (0-1)

2017-04-22 Torslandavallen
Div 2 Vä Götaland

Matchminut 93: David spelar John ute på vänsterkanten. John får till ett inlägg som ser ut att gå högt. Där kommer Litte och hänger o hänger o hänger innan bollen träffar mitt i pannan och han för ner den under ribban. UIK har borta slagit Torslanda med 2-1 !!!!
Men oj oj oj viken resa vi fick uppleva idag – vi som var på plats på Torslandvallen.
Det första man förundras över är deras matchprogram. Där beskriver man Ullared som en håla en bit utanför Falkenberg. Där hälsar man laget med en massa kusiner o bröder välkomna. ”i vissa fall tom en balandning av båda?” Hur man som klubb kan släppa igenom något sånt funderar man över. Det skulle verkligen bli ett brödrapar som blev dagens ”snackis”.
Det var en blåsig tillställning idag. Vi startar i motvind och har svårt få till något organiserat spel. Men vi får en kanonstart. Redan efter 6 minuter får vi en hörna. Bollen går igenom de flesta och dimper ner någonstans i magtrakten på Litte och rullar in. 1-0 o precis den start vi ville ha med oss.
Men sen blev det inte mycket mer. Vi har svårt få till något organiserat spel i motvinden. Är 2:a på boll och i 18:e minuten är det Torslanda som har en nick på hörna som tar i ribban.
Det är Torslanda som rullar boll och vi koncentrerar oss på att ligga rätt. De skapar några tillfällen och Mladen gör en bra räddning nere vid stolpen. TLA spelar tufft. Vi förlorar 4 närkamper i rad på mitten och de får till en kontring. Mladen gör en (avgörande) räddning när han i slutet tippar ett vasst skott till hörna så vi kan gå till paus med ledning.
Medvind i andra. Viktigt vi håller boll på marken och i laget. Men vi börjar darrigt. Det är svårspelat. Vi ligger inte kloss. John blir nerdragen när han är på G. Farligt frisparksläge strax utanför straffområdet blir inget av. Mladen är på hugget. Åter en gång bra ute på ett inlägg. Ingen bra fotboll. Mycket felpass, liknar mer ett krig.
Med kvarten kvar har en röd bollen stillastående ute vid kortlinje/strafflinje. Kiffe satsar och träffar båda benen. Där måste man avvakta. Finns ingen anledning att satsa där. Dock mkt tveksamt om det är innanför. Men gult kort o straff!! Den sätter de säkert och det är kvitterat till 1-1.
Det blir de Blå som höjer sig efter detta. Halle har ett bra skott som deras målvakt tippar till hörna. Ali som kommit in tas tufft och vi får ett farligt frisparksläge. Dock ingen utdelning. I sista ordinarie matchminut får David läget. En röd fläker sig och får bollen på sig. Det är UIK som avslutar bäst. Ännu ett farligt frisparksläge.
Det går på övertid 93:e när avgörandet kommer. David hittar John på vänster och resten kan ni. Littes 2-1 nick är befriande och nödvändig efter 2 förluster.
Välbehövligt inför nästa veckas derby mot Vinberg. Lördag 14.00 smäller det.