Ulareds IK

2016-04-30 Västergårds IP
Div 2 Vä Göt

Ursäkta mitt kraftuttryck men kom igen – så här får det inte gå till.

Vi kan inte hämta upp 0-3 från första halvlek, kvittera 3-3 i 89:e och efter det inte kunna knyta ihop säcken.

De sista minuterna måste vi kunna ”kötta oss till en poäng”. Nej istället ger vi dem ett kontringstillfälle där GG kommer hundradelen sent ut och krockar när deras spelare lyckas få fram en tå o peta förbi bollen. Vi klagar i besvikelsen på straffen, men den är solklar. Efter några minuters väntan på att deras spelare ska komma upp läggs straffen med ett retlig ”stoppskott” mitt i målet. (GG ut till höger) – Förlust med 4-3.

Vi tar det från början:

Efter 3 matcher tror vi att vi är ett stabilt div 2-lag??

Matchen startar med 2mål i vår bur efter 3 minuter!!. Första har John inte koll på sin gubbe som kommer bakom på ett inlägg 0-1. Sen är det Fogel som kommer sent in i en situation med fällning som följd. Straff o 0-2,

Vi är helt handlingsförlamade. Eskilsminne skapar chans på chans. Vi ligger fel i markerningarna och sprider passningarna som en väderkvarn med oerhört dålig precision. Man undrar vad som hänt. Vi spelar som ett pojklag. Vi måste tuffa till oss. Vi får ett läge när Litte går runt på kanten o spelar en bra boll in framför mål, men inte en enda UIK:are tänker va med o anfalla idag?!!

Gång på gång kommer de blågula in bakom vår backlinje. Vi vinner inte en nickduell någonstans över hela plan och är superstressade.

Med 3 kvar får Eskilsminne en hörna. Bollen dimper ner vid första och studsar igenom hela hopen och där står en gulblå igen och rakar in 0-3 – varsågod !!!!

Vi får ett kontringsläge men då väljer vi skjuta från 30 meter stället. Ingen i den blåvita dressen får i närheten av godkänt denna bedrövliga halvlek. In i omklädningsrummet o skäms!!

Samma gubbar får chansen starta i andra. Det har snackats i halvlek. Ett ”nytt” lag kommer ut till avspark. Lite medvind kanske ska få fart på oss. Ja redan efter 3 minuter hittar ”Broder Jakob” John som med ett stiligt lyftskott ser bollen singla in i bortre krysset. 1-3 o luft under vingarna – det här kanske ska gå. Tyvärr har vi i andra halvlek fått en linjeman som inte är med på offsiden. Då vi också sitter i linje ser vi detta att antal ggr. Minuten efter vårt mål är det just en sådan miss med skott utanför – hur svårt kan det va. Det är det enda han behöver titta på.

Nu är det UIK som vinner närkamperna. Litte är på G och fälls – varning. Aloand har läge men skottet utanför.

Linjemannen går emellan o missar en offside till!!!

Vi gör lite byten. Skogen byter med Medion. Rasmus med Aloand. David går in mittmitt. Vi har fortsatt problem på deras genomlöpningar. Kvarten kvar löper Litte på en hoppande boll o hinner före deras målvakt Johan Brattberg (som föresten vart i FFF och var i Vinberg 2015). Litte nickar in 2-3 o vi har häng.

Vi har problem med deras nr 92 Emil Åberg. Han ä snabb o kvick. Ett par ggr är det tuffa dueller med avbrott. Men så fort bollen är nära igen så är det full fart. Med nöd o näppe klarar vi oss.

I 89:e har Fridolf kommit in. Han serverar ett precisionsinlägg som Litte sätter pannan till 3-3 o vild glädje på plan o läktare.

Härligt fantastisk vändning 3-0 har blivit 3-3. Resten kan ni!! Är det konstigt man är bedrövad.

Orkar inte ens skriva om att redan på torsdag klockan 14.00 spelar vi hemma på Hedevi mot Helsingborgs Akademi. Det får ni själva ta redan på. Om ni hittar dit syns vi där!! //Sören