2016-03-05 Hedevi
Tr.match

Jag menar – Proppen gick ur i andra!

Andra andra halvlek i dubbelmötet slutar med propagandafotboll av de blåvita.

Redan från matchstart blir detta en mer strukturerad match är förra veckans match. GG i buren gör efter 20 minuter en fin räddning på ett friläge och styr skottet med fingertopparna strax utanför stolpen. Viktigt!

I slutet skarvar Jacob ett skott som deras mv gör en liknande räddning på. Halvleken sista skott avlossar Dalstorp. Skottet snuddar krysset men GG har bra koll. 0-0 i halvlek.

En halvlek som troligtvis många kommer att se ut detta år. Stabilt och säkert spel från båda håll. UIK har början o slutet medan Dalstorp är lite vassare i mitten av halvleken.

10 minuter in i andra går proppen ur. David o John sätter fart på vänsterkanten. Förflyttar bollen snabbt o effektivt från egen planhalva upp till deras straffområde där John sätter ettan.

Lika effektiva är vi 5 minuter senare. Robert en lång boll till Hallberg som speedar ner mot kanten och hittar Litte som styr in 2-0 med pannan.

3:an hjälper domaren oss genom att inte blåsa en ganska tydlig offside. Hallberg gör fri 3-0.

Efter halvtimman drar Litte in ett stenhårt inlägg som Mårten axlar mycket väl avvägt i en båge över deras mv och det står 4-0.

Mårten gör även 5-0 när han tar vara på Johns inlägg från kanten. Halvträffen lurar målvakten när bollen studsar över en liggande keeper.

Matchen slutar 8-1. Härligt och vi sätter oss i respekt inför serien!

Imorgon spelar vi DM mot Tofta – samma plats. Avspark 16.00. Då luftar vi lite mer gubbar.