Div 2 Sydvästra

Vi kan ju gneta till oss en 3-poängare.

Idag var jag riktigt glad/nöjd när jag åkte hem. En match där inte allt fungerade men vi kör på och kan bärga 3 goa poäng till den blåvita kassan. BRA hela truppen!!!

Men det börjad darrigt. Assyriska ligger på oss och vi får ingen ro i uppspelen. Vi slarvar också med enkla fel i mottagningar och passningar.

Efter några minuter får Assyriska en frispelning. John korsar hans väg och skaver precis lagom röd spelare som stupar. Frispark men inget (befogat?) gult. Det var nog för tidigt.

Det tar 7 minuter innan vi får till ett organiserat anfall – ofarlig hörna. Vi blir faktiskt lite utspelade och det känns ostabilt varje gång de anfaller. Många bolltapp/felpass med halvkontringar som följd.

När vi har möjlighet att kontra blir det helt oförklarliga felpass. Vi gör många enkla misstag.

Mitt i bedrövelsen hittar Halle Litte helt fri. Skottet går i burgaveln. Litte får en ny chans. Målvakten gör en fotparad. Efter halvtimmen ser det bättre ut. Halle får en varning när han skäller på domaren. Vi måste vara försiktiga med dessa onödiga varningar. Snart är vi uppe i nr 3 = avstängning.

Halle revanscherar sig direkt när han snyggt hittar Aloand i en lucka. Ett snabbt ryck och klinisk avslut vid stolproten. Det står 1-0 till oss. Välförtjänt Nja??!

Halvleken avslutas lite panikartat. Assyriska har 3 hörnor. Nick ribba ner! Mål!! Nej !!! Robban får bort bollen. Ny hörna – GG får bort den och hinner även med en enhandsräddning innan domaren blåser av halvleken. Räddade av gonggongen!!!

2:a halvlek med solen i ryggen.

Bättre fart på oss direkt. David spelar Alo fri. Skottet strax utanför. Direkt kontrar Assyriska. Inlägget studsar förbi alla inne i målområdet. Efter 10 visar GG att han är att räkna med idag. En snygg räddning på skott utifrån. Strax efter får Hasse varning (nr 3).

Efter kvarten får Assyriska till ett anfall som efter lite kalabalik går till hörna. Högst går Jimmy Dixon och sätter klockrent 1-1 med pannan. Inte mycket att göra åt. 100 kg? i luften inte lätt. Vi viker inte ner oss utan pumpar på. Joel N är på väg igenom men stoppas precis.

Vi får äntligen till en snabb bolltranport mitt i banan. David vickar förbi sista gubben och där kommer Litte i fart. Han når boll före målvakt och även han vickar bollen vidare till en härlig ledning 2-1. Bollen rullar lugnt och försiktigt in i nätmaskorna.  Så ska det se ut!!   20 kvar!

Litte får fart igen och går runt med inlägg. Tyvärr ingen som hinner fram.                                            Knyt säcken!! Nej !! Assyriska får till ett anfall. Skottet tar stolpe ut. Puhh!!

2 byten Oskar/Joel N – Aloand/Medion.

Litte gör sen 3-1. Ingen hänger med i hans ryck. Får boll via Joel F o David. Helt fri sätter han sen 3:an vänster stolpe in. Proppen ur och nyss inkomne Medion blir fri och skriver slutresultatet till 4-1. Skottet som blir mellanting mellan skott o lobb seglar in snyggt över målvakten och punkterar matchen.

Härlig kämpaseger!! Det lönar sig att köra i 90 minuter.

4 matcher kvar i juni innan vårsäsongen är över o det blir ett EM-uppehåll.

Vi får bekänna färg mot Laholm (ligger 14:e), Högaborg (2:a) samt Dalstorp (12:a) o Vinberg (i topp)

Alla 4 lika viktiga. Blåställ på samtidigt som vi behåller vårt lir så har vi goda möjligheter till poäng i alla matcher. Alltså upp till oss själva!!!