6-2 (3-1)

Ullareds IK

2017-10-14 Lindevi
Div 2 Västra Götaland

Vi som följt året säsong på nära håll kan konstatera att Lindome är ingen önskemotståndare. I våras tar vi ledningen i 58:e med 4-2 och förlorar sen med 5-7. Idag är det inte bättre. Förlust med 6-2. På 2 matcher har vi släppt in 13 mål. Mot ett lag som hamnar på plats 8 i serien. Ingen önskemotståndare.
Totalt har vi släppt in 60 mål i serien vilket inte är ok. Något att jobba på för Ali och hela laget för den delen.
Vi får en dålig start. Redan efter en minut ställer vi till det. Vi gör (igen) ett felpass mitt på plan med kontring och hörna. Ingen utdelning på den med vi kommer fel in och Lindome får kommandot. Efter 7 minuter ringer det. En lyftning över vår backlinje och en fri vitsvart gubbe sätter enkelt 1-0.
Lindome fortsätter ha initiativet. De skapar några frilägen och hörnor. Ser inte bra ut första 20:e.
Sen skapar vi ett par lägen. Alex blir sånär fri. Halle har ett skott som deras målvakt gör en kvalificerad räddning på. Kanske ändå att vi kan står upp mot Lindome. De ligger ju ändå på nedrehalvan i serien.
Smack!! Ännu ett fartfyllt anfall som vi inte händer med i. Runt med fart på vår vänsterkant. Bollen in framför mål och där är en vit/svart först och 2-0 är ett faktum. Vi har sett det förr. De ställer om snabbt och vi är tvåa. Lindome för spelet men succesivts tar vi oss in i matchen.
Efter haltimman har David ett skott som deras målvakt tippar till hörna vid stolpen. Vi skapar ytterliger några möjligheter och tillslut blir det utdelning. Ett väldigt vackert anfall som startar nere på vår högersida. Bollen förflyttas snabbt genom laget och hamnar ute på vänster där John har tagit en perfekt löpning. Skottet en bit utanför strafflinjen sitter stensäkert i burgaveln. Vi har reducerat till 2-1 i 39:e. Nu ser det bättre ut. Vi är verkligen med och detta ska vi kunna vända.
Då gör vi ett horribelt felpass på egen planhalva. Snabb kontring och 3-1. Vi får inte bjuda………
Inga byten i paus. Lindome har några chanser men bollen vid sidan av målet.
Efter 10 minuter hittar David Alexander med en lång kross ut på höger. Perfekt mottagning och sen lägger han en vänster yttersida ribba in. 3-2 nu är läge att vända matchen. Men icke!!
Minuten efter ökar Lindome till 4-2. Åter fartfyllt anfall. Bollen in från höger och upp i nättaket. Det är inte sant. Vi måste va på tå!!!!
Vi gör några byten men lyckas inte få tag i matchen. Med kvarten kvar går de rakt igenom oss och lägger enkelt 5-2 bollen i mål. Resten av matchen blir avslagen och med några minuter kvar skrivs slutresultatet till 6-2. Totalt 7-13 mot Lindome. Det handlar om div 2. Ingen mer kommentar!
Nu samlar vi ihop oss!
Vi hamnar på en 11:e plats i året serie. Tvååker vinner serien (vi slog dem i höst med 1-0). Eskilsminne tar kvalplatsen. Tenhult o Höganäs lämnar serien. Varbegs Gif är kvar. Högaborg kommer upp från 3:an, kanske även Lerkil. Det viktiga är att det blir div 2-spel även nästa år på Hedevi.