Sävedalens IK

2017-06-03 Hedevi
Div 2 Västra Götaland

……. ger oss idag en välförtjänt pinne.
Såja, härligt att se dagens UIK som spelar som ett lag i 90 minuter. Alla gör sitt jobb och som vi gör det. Från första till sista minut är det laget UIK som ligger rätt i försvarsspelet och anfaller med finess.
Det är de blå som startar bäst idag. Vi skapar hörnor och håller våra positioner. Stressar Säve i deras uppspelsfas.
Efter kvarten tar Sävedalen över spelet och Mladen får gör en räddning på skott. En nick passerar ribban med marginal. Vi är låga i försvaret och lämnar över initiativet. Sävedalen speedar runt på vår vänsterkant. På det hårda farliga inlägget ligger Mladen som en rem ut i banan och klistrar säkert.
Vi ligger tätt och Joel får efter några skavningar en varning. Känns som Sävedalen ökat tempot och kommer närmare o närmare vårt straffområde. Deras snabbe forward Ludvigsson oroar mer o mer.
Sen vänder matchen igen. Vi tar över de sista 10. Alexander har ett vänsterskott som tippas till hörna. Han hittar också Litte fri med en nick men han kommer inte till nåt riktigt avslut. Paus utan något mål. Bästa halvleken i år!!! Mot bra motstånd. Många som gjort ett bra jobb och sprungit mycket. Bra med vila!!
Det är Sävedalen som tar kommandot i andra. Har lite tryck men skapar inte några direkt klara chanser. Vi blir låga och tappar lite boll. Mladen ryter till!! Bra !!! Det behövs lite skärpning om det ska hålla matchen ut. Sävedalen är lite jobbiga!
Efter kvarten får John ont och byter med Axel. Vi får kortare och kortare anfall. Hasse blir tvungen ta en varning som sista gubbe när en röd är på G.
Då helt plötsligt är det Halle som är helt fri. Blir tyvärr uppsprungen och kommer inte till avslut.
Matchen blir sista 15 mer öppen. Sävedalen får en frispark ganska långt ut. Ett lurigt skott som Mladen får gör en bra räddning på. Bollen ut till röd som tåar bollen utanför.
Vi gör jobbet sista 10. Med 5 kvar snor David boll i ett motlägg och går för kontring. Avblåst? Varför?
Vi kör in i kaklet idag och tar en välförtjänt pinne mot topplaget Sävedalen. Matchen slutar 0-0.
Så ska det se ut. Jobb och hjärta i 90 minuter så tar vi poäng av alla lag i serien.
Förslår att vi tar 3 nästa söndag 17.00 när Lindome kommer på besök.