1-2 (0-0)

Dalstorps IK

2017-06-22 Hedevi

Topplaget Dalstorp på besök. De har gått från klarhet till klarhet. Bollsäkra västgötar som spelare en vägvinnande fotboll som ger poäng efter poäng.
Vi gör en jämn match. Dalstorp har några fler vassa chanser, Men det är en jämn match ute på plan. Vad är skillnaden mellan topp o botten i tabellen. Jo de i topp har något som gör att de vinner matcherna. Går inte att ta på. Det är märkligt!! Dalstorp är ett sånt lag. De har ett homogent lag. En lagmaskin. De vinner matcher med uddamålet. De är helt enkelt bra för fotboll går ju ut på att vinna matcher. Så enkelt är spelet fotboll. Gör man mer mål än motståndaren är man bättre helt enkelt.
Så idag är Dalstorp bättre än Ullared. De gör 2 mål och vi ett. Det ger 3 poäng till Dalstorp o ingen till Ullared. Har ingen betydelse när målen görs. Idag gör Dalstorp sitt sista mål precis i slutminuterna. Det räknas och betyder att Dalstorp får 3 poäng o Ullared noll.
Dalstorp har 26 poäng. Ullared 11. Ändå spelar de jämnt och matchen avgörs på en straff i sista minuten. Sån är idrotten. Rolig och fantastisk när man vinner. Oerhört jobbigt och nedstämmande när man förlorar. Man blir helt tom!
Matchen? Ja lagen känner på varandra i början. Dalstorp har 2 spelare på mitten som styr deras spel.
Efter 10 ökar Dalstorp något. De har ett friläge där Brattberg gör en fotparad. De har en långkastare vars långa inkast strax efter hamnar hos gul och Brattberg får parera igen. Vi har lite anfall men Dalstorp är väldigt duktiga att spela sig ur situationerna. Deras ytterbackar slår också väldigt precisa bollar ut på motsvarande yttrar och dra på så vis isär oss. Men de lyckas inte skapa så mycket framför mål. Halvleken totalt är jämn. Men UIK kommer inte till avslut. Har ingen spets. På slutet av halvleken får vi lite bättre koll på mitten.
Andra startar likaledes. Efter 10 minuter händer det saker. Dalstorp får hörna och på precisa hörnan kommer en gulsvart mitt i banan och nickar helt otagbart in 0-1. Utspel och UIK går till anfall. Kush går runt på vänsterkanten och hittar Halle framför mål. Snyggt skarvar han in kvitteringen 1-1 och vi är med igen. Gott med en snabb replik.
Vi får lite mod och skapar några hörnor. På en har Alex ett skott som via en gul går till hörna.
Dalstorp skapar också några nästanlägen. På en frispark från Davids fot missbedömer Dalstorps målvakt bollbanan och får tänja ut sig totalt för att lyckas tippa bollen till hörna.
Dalstorp tar över något men med 8 minuter kvar får vi läget. Deras mittback får ett fullständigt hjärnsläpp och spelar Alexander helt fri. När hans skjuter fläker sig en gul och räddar situationen till hörna – väldigt nära.
Så kommer avslutet. En boll kommer in i vårt straffområde och går ut mot hörnet strafflinje/mållinje. Brattberg följer boll ut över kortlinjen och kommer i situation med deras anfallare. Ser inte exakt vad som händer men precis i hörnet faller deras anfallare över Brattberg och domaren blåser straff. ???? Vi har kämpat oss till en poäng och så slutar det med att Dalstorp vinner på denna sent slagna straffen. Förlust med 1-2 i slutminuten.
Mycket jobbigt. Idag gör vi en godkänd match är med i 90 minuter men vi får ändå säga att Dalstorp vinner välförtjänt – de gör ju flest mål. Men MYCKET JOBBIGT!!.
Bara att bryta ihop och komma igen. Eskilsminne väntar borta den 27:e. Nya tag då !! //Sören