1-2

Laholms FK

20150522 Hedevi
Div 3 sydvästra

Laholm hemma blir en match med bra fart, högt tempo. Laholm är tunga och tar kommandot. Från ingenting får de 1-0 efter 6 minuter. En riktig frisparkskanon från 20 meter ute på plan ställer Sebbe som inte kommer åt den. Vi utmanar som vanligt med spel på egen planhalva. Laholm ligger i början högt och stressar oss och får ännu ett bra läge.

Efter 17 minuter spelar David o Crille småspel på vänster som slutar med att Crille blir fälld med straff som följd. Halle sätter denna säkert 1-1 och efter detta är vi med i matchen. Strax efter spelar Joel N Mårten fri – skott strax utanför. Det blir nu öppet snabbt och intensivt spel – en bra div3-match.  Ju längre det går blir det mer UIK.

Mitt i halvleken har Halle ett rungande skott i krysset. Det är mycket spel mitt på plan öppet och snabbt, men UIK styr.

Jacob byter med broder Joel. Crille är nära komma igenom ett par ggr. Det ser ut att sluta oavgjort och det hade vi vart nöjda med trots något spelövertag. Det sista som händer är att Laholm lyckas komma fram när vi tar lite lätt på hemjobbet. Vi måste knyta ihop säcken!! Onödigt får de en hörna. De lyfter då upp och tyvärr klarar vi inte att freda målet på denna utan de kan i 89:e minuten nicka in segermålet 2-1.  Tung hemfärd!!!  Hade varit nöjd med 1-1 trots att vi förde slutdelen av matchen.

Nästa omgång i Jönköping på lördag – de har startat med en offensiv fotboll – 20 mål på 6 matcher och en topplacering. Det blir något att bita i – 15.00 startar det.  //Sören