1-1 (0-0)

2015-10-10 Lindö IP
Kval till div 2

Idag har jag haft privilegiet att umgås 14 timmar med ett fantastisk härligt kompisgäng som spelar fotboll. Vi åkte 07.00 och kom tillbaks 21.00.

Färden bar av till Norrköping – utan vår målvakt Sebbe. Bussen han skulle tagit från Varberg var inställd. Dag fick sätta sig i bilen och hämta honom medan bussen gick iväg norrut. En bit upp i Småland stannade bussen och väntade in de båda. Laget vi mötte idag hette Lindö FF – samma lag som vi slog med 1-0 hemma förra helgen. En gemensam buss (Okome) för spelare, ledare och supporters.

Samma startelva som senast, trots det hade deras speaker mycket svårt med namnen. Där utklassade vår egen Bo Liljedahl dem med hästlängder när han förra veckan verkligen påläst förmedlade upp Råslätts dito – imponerande!! Bo var med i bussen idag.

Lindö får direkt ett inkast och deras långkastare ställer till lite oro – vi får bort bollen.

Lindö har första skottet efter 12 minuter. Sebbe är med och stöter till hörna.

Redan efter 17 minuter haltar Litte. Inte bra då han senast verkligen var på hugget. Efter någon minut glömmer han smärtan när han skapar UIK:s första chans.

Efter det tar UIK över tillställningen. Vi lyfter upp spelet på Lindös planhalva. Jacob åker på en idiotgrej av en gul spelare som får det gula. 3 minuter senare gör samme snubbe en grej igen – lugna ner dig!! Säger domaren.

Händer inte så mycket mer i första halvlek. Vi har läget under kontroll och det är ju faktiskt Lindö som måste prestera. Jo Lindö får 2 frisparkar strax utanför straffcirkeln men inga avslut på mål. Känns rätt bra.

Andra startar med en Lindönick strax över.

Det är åter Litte som oroar efter 10. Fri sätter han skottet i stolpen. Returen ut till David som inte får till skottet som går över.

Lindö trycker på bra och helst på vår högerkant. Mårten klarar detta galant och gör idag en helt felfri match som nyuppfunnen högerback.

Efter kvarten hettar det till nere hos Sebbe. Ett långt inkast igen som dimper ner i straffområdet. Sebbe sitter ner och räddar. Minuten efter är det Davids tur att nicka undan på mållinjen.

Känns inte bra men då bestämmer sig Mårten för att deltaga mer i offensiven. Från sin backplats avancerar han med bollen in i banan. Mitt på plan serverar han ett instick till Litte som fri sätter det viktiga 1-0 målet. Snyggt förarbete och kliniskt avslut. Precis det första målet som vi ville ha. Nu ska Lindö göra 3 om de ska lura oss på segern.

Efter 25 gör Joel ett överfall mitt på plan. Inte snyggt och Lindö vill ha det till rött kort men Joel klarar sig med det gula.

Strax efter är bollen åter inne framför Sebbe. Bollen åker hit o dit men det slutar med blå frispark – tack.

Nu börjar Lindö liksom senast lyfta in bollar mot UIK:s mål. Ett av dessa slutar med en snespark från Kiffe. Sebbe räddar. Liksom sist kommer deras långe tränare in. Han får direkt till en nick som Sebbe är på vid krysset.

Känns ändå inte så panikartat. Vi har ju faktiskt råd att släppa ett till. Det blir faktiskt så till slut. En nick spräcker vår nolla idag. Då står klockan på 44 minuter. 1-1 och det blir också slutresultatet.

Stabil o kontrollerad insats av alla idag.

Det räcker gott till en ny kvalmatch och efter en massa dividerande och kontroll av sluttabell i div 2 västra Götaland (Vinbergs serie) konstaterar vi att vår kvalmotståndare heter Jonsered. Det blir sjukt jämnt i deras tabell. 3 lag på 27 poäng. Jonsered får kvala mot oss med målskillnad -10. Högaborg klarar sig kvar med -9. Ut åker Ytterby med -12.

Så nu laddare vi om till ett nytt dubbelt kvalmöte mot Jonsered. Första matchen på lördag hemma och sedan helgen därpå avgörs det på bortaplan. Dag är upp till varje hemmalag att bestämma.

Härlig bussresa hem väntade. Laget längst bak med egen musikbox.

Full tös på våra segerrusiga spelare. ”Fram i bussen är ni klarar” ”jajamensan fattas bara”(tillslut) – ”We are all the winners” -”Peta in en pinne i brasan förklara varför vi vill lämna div 3.” ”Jonsered kom hit är du snäll vi väntar vid Hedevi den 17 oktober” ”Lalalalalalala Lillis”

Härligt gott gäng som med denna fantastiska sammanhållning inte skulle överraska mig ett uns om det spelar i div 2 nästa säsong. Men det gör sig inte av sig självt. Ni vet var som gäller!

Tolfte spelaren är på plats – tillsammans fixar vi detta!!

Nu ska det bli gott att gå och lägga sig efter en lång härlig fotbollsdag.