Stafsinge IF

2015-05-08 Hedevi
Div 3 sydvästra Götaland

Derbyvinst !!!

Härlig seger ikväll över Stafsinge.  Men det blir ingen match som blir ihågkommen som någon stor match. Men vad gör det när man kan åka hem från ett derby med 3 härliga pinnar.

Det är UIK som äger matchen från start. Mesta spelet sker på den rödsvarta sidan. Litte har ett friläge blir skavd. En del ropar straff men nej så lätt är det inte. Det är avvaktande. Kiffe går en rundpall som siste gubbe. Hörna som blir resultatlös. Halle hittar David vars skott räddas till hörna. Det är en snäll derbymatch utan kroppskontakt. Men Joel N kommer fel o får ta en varning.

Efter halvtimmen bryter Mårten och i en snabb halvkontring går Davids skott över.

Ett ovanligt snällt derby. Joel N kapar igen men slipper domaråtgärd.

Efter 34 minuter är det Ali som får utgå – sträckning?. In kommer Albert Nilsson som blev spelklar från Skrea bara för någon dag sedan. Tyvärr har ledningen inte klart med sina byterlappar vilket renderar Albert en varning innan han ens startat att spela för sin nya klubb – världsrekord??!

Det tar drygt 40 minuter innan Stafsinge har ett skott mot vårt mål – ett lamt sådant. En hörna strax efter blir också resultatlös.

Direkt i andra får SIF:s Oscar Andersson utgå – tror det var baksida lår. Hoppas Mårdaklevs blodet rättar till honom snabbt.

Tillslut blir det David som gör det förlösande målet.  En bit utanför straffområdet får han till ett bra skott som smiter in nere vid målvaktens högra stolpe 1-0.

Det är ingen bra match. Inget derbyhets som det brukar vara. Ju längre det går ju räddare blir vi om våra 3 poäng och Stafsinge får lite tryck. De kommer inte närmare än ett skott strax utanför på övertid. Härlig och rättvis vinst men man borde kunna begära mer att en derbymatch.

Serien börjar ta form. Tord o Borås AIK som vi förlorat mot ligger i topp, möttes denna omgång o Tord vann och ligger överst. Så den 0-1 förlusten vi fick i första omgången kanske var OK.

Kristihimmelfärdsdag beger vi oss till Ljungby för nästa match – dagens vinst gör den resan lite bekvämare.