Uppförsbacke !!

Varbergs Gif

5-2 (3-1)

2017-05-28 Påskbergsvallen

Då var det den viktiga matchen mot Varbergs Gif. Vet inte om man ska skratta eller gråta. Vi har inget flyt. Flyt förtjänar man sägs det. Ja kanske men det är mycket annat som inverkar också.
Idag börjar vi ganska piggt med högt spel. Efter 10 har Halle ett fint inlägg som tyvärr inte nås av någon framför mål. Strax efter är det Vbg som har anfall och skjuter ett långskott. Det ser ganska enkelt ut när bollen går i mål men den har tuschat en blå försvarare och ställer Mladen helt. 0-1 tidigt. Gif får den start de önskar och med stärkt självförtroende tar de tag i spelet. De skapar en hörna som slås på första. En nickskarv ställer alla och på bortre står en helt fri rödblå. Efter 15 minuter är det underläge 0-2. 2 anfall 2 mål.
Vi jobbar oss in i matchen och efter 20 minuter går John hela vägen från sin vänsterbacksplats. Inlägget seglar elegant mot bortre delen av straffområdet. Där kommer Alexander och möter direkt. Behärskat placerar han bollen in i burgaveln. 1-2 och vi är med.
Strax efter har Joel ett långskott i ribban. Det är mer UIK. Vi skaffar oss lite hörnor. Vi anfaller och tappar boll när alla är på väg upp. Snabbt ställer Giffarna om och kontrar in 1-3. (minut 37). Vi gör inte vårt hemjobb!! Halvleken avslutas med lite halvfarliga UIK-frisparkar utan att vi får till det. Varberg har haft 3 målchanser och gjort 3 mål.
Andra startar och vi får den start vi behöver. Kush hittar Alexander med en fin genomskärare. Lika säker som sist placerar han bollen utom räckhåll 2-3 och vi har häng. Strax efter har vi en dubbelhörna. John kommer högt upp vid bortre men vi ser bollen passera strax utanför stolpen. Mycket nära igen! Vi har nu bra tryck. Vi gör 3-3 men bortdömt för ruff?? Inget flyt.
Efter 65 minuter är det Varbergschans igen. Skott nr 4 går i mål. 4 skott och 4 mål men absolut inget som kan lastas Mladen. Aldrig vart med om en sån utdelning.
Det är Alexander som oroar Varbergs försvar. Ett inlägg men ingen är framme. Ett skott via ribban o ut.
Luften går ur och det blir Varberg som gör mål stället.
Vi står och tittar på när de får göra 5-2. Varbergs Gif som tidigare under 8 matcher gjort 5 mål gör 5 på oss idag.
Som sagt, vet inte om man ska skratta eller gråta. Bara deppa ihop och komma igen!!
Sävedalen hemma nästa lördag 3 juni 14.00 då ska vi ta första hemmasegern!! Det kommer att va ”hejapå”. //Sören