Vi glömde försvarsspelet igen!

Lindome

3-2 (2-0)

2016-05-08 Åbyvallen

Inför matchen i torsdags mot Hbg hade vi tränat försvarsspel – vet att det tränades i lördags – vad det inte tal om försvarsspel då? Sist höll vi nollan – idag….försvarsspel sker över hela plan.

Vi har släppt in 7 mål på 2 förstahalvlekar (E-minne o Lindome)om man räknar in dagens i 48:e minuten. Och i båda dessa matcher har vi vunnit ”andra halvlek” med 5-1. Det blir noll poäng. Känns inte bra.

Annars börjar vi bra idag. Har haft 4 hyfsade chanser efter 10 minuter. Först en hörna där vi håller kvar anfallet o Aloand skjuter strax över. Robin har ett bra skott utifrån. Och David tråcklar sig fram på kanten och får till ett skott som deras målvakt gör en fotparad på. En hörna strax efter nickar Kiffe precis över krysset. Ser bra ut men då gör Fogel ett pass rakt in i banan. En helt fri svartvit lägger enkelt in 1-0. Deras första anfall. Vi som haft ett antal halvchanser.

Vi darrar till o Lindome får luft. Efter lite tuffa dueller får Oskar en varning. Stod i stort still o satte en kroppstackling helt ofarligt på mittplan – då kan det delas ut många varningar i en match. Vi är i obalans. Aloand tappar boll o Lindome får chans till ett skott rakt på GG. Minuten efter kommer de runt på vår högerkant ingen. Bollen in framför mål där den enkelt forceras in till 2-0. 2 alldeles för enkla mål.

Halvleken avslutas med att vi åker på en kontring på vår egen hörna – Nja det här är inte bra.

Medion byter med Hallberg efter att ha stångats mot deras 2 duktiga mittbackar. 3 minuter in i andra står det 3-0. Bollen in framför mål och ut till deras spelare som i straffområdsbågen får stå i 10 sekunder (känns det som) och måtta in 3-0.  Glömde vi veckans försvarsspelsträning?

Skogen byter med Albert som gör årspremiär. Skriver i mitt block ”kom igen nu sista 25”. Och det gör vi!!

Med 20 minuter kvar lyckas vi få in en reducering 3-1 . Det är John o Aloand som gör förarbetet in till Robin som ger oss hopp.

5 minuter senare ringer det igen. Nu är det John som möter ett inlägg från höger med en snygg halvvolley som seglar in i bortre gaveln. 3-2 o 15 kvar. Kan vi höja oss ett snäpp till?

Ja vi lyfter upp vilket gör att det blir en chans till Lindome utan resultat. Kiffe blir rejält nerdragen i tröjan när han går upp på en offensiv hörna. Domaren vinkar avvärjande. När ska det va straff? Det sista som händer är att vi får en frispark vi straffcirkeln. Tyvärr knorras den strax utanför. 90 minuter har gått – förlust 2-3. Lindomes 5:e 3-poängare. De har bara släppt in 3 mål tidigare. Håll nollan i 4 matcher. Nu gör vi 2 mål på dem. Alltid något att glädjas åt.