2017-08-06 Hedevi
Div 2 Sydvästra

Det blir en höst när det är måstematcher hela tiden.
Serien är delad och det är 8 lag inom 6 poäng längst ner. Det är mot dessa lag vi helst ska plocka in en trea men det är inga gratispoäng som ramlar på oss. Förra omgångens vinst över Höganäs var nödvändig och nu hade vi hemmamatch mot ett av de 8 lagen – Torslanda 5 poäng före.
Det är vi som tar kommandot. Redan i 6:e minuten speedar Litte runt på kanten. Bollen in till David vars skott tar på en täckande fot och till hörna.
Minuten efter är det Davids tur att ha lekstuga på kanten. Bollen in till Halle och deras målvakt gör en enhandsräddning. UIK fortsätter styra spelet. Vi skapar några halvchanser och hörnor.
Men Torslanda är farliga i sina omställningar. De skjuter och bollen ändrar riktning. BB är med och får fingertopparna på bollen som styrs till hörna.
I 21 minuten är de på G igen. En hörna stöts ut och från 5 meter gör BB återigen en reflexräddning till hörna, Puhh!!!
Det är öppet spel och skapas chanser på båda håll.
Skogen har en långnick från strafflinjen som deras målvakt får rakt på sig. Ja det händer mycket. Litte inlägg som Skogen nickar igen – utanför. Jakob hittar Alexander vars nick tippas till hörna. Sista 5 är det UIK som trycker på men det är 0-0 i paus. Underhållande med chanser på båda håll. Bra konstruktivt spel. Som fotboll ska va!! Saknas bara målen.
Andra startar i någon medvind. Vi får en frispark snett ut till vänster. Litte drar onödigt på sig en varning när det gruffas framför mål.
Torslanda tar över taktpinnen och skapar tryck. Efter 10 – boll in framför mål. Många inblandade i den kalabalik som uppstår. Några skott täcks och till slut boll ut till TLA-spelare som med fart får gå rakt igenom oss och sätta 0-1. Ajajaj!!!
Direkt på utspel krånglar sig ALexander fram till läge. Skottet stöts av deras målvakt rakt ut till Halle som bestämt sätter bollen i mål. Vi har kvitterat till 1-1. Bra och nödvändig replik.
Direkt på utspel springer Litte på boll och i kamp med deras målvakt blir det situation. Bra att vi stressar dem. Spelet hat totalt blivit tuffare. Torslanda för spelet något.
Mitt i halvleken kommer Skogen ner på kanten. Tar sig in i straffområdet med en klockren 2-fotare. Deras back kommer för sent och fäller Skogen. En solklar straff!!! viftas bort av domaren!!!! Skulle vilja diskutera den med domaren och få en bra förklaring till varför han inte blåser, Även linjemannen står bra till!!!!

Vi får en bra chans till när David i slutet spelas fri men deras målis gör en fotparad igen.
Totalt en match där båda lag har chanser men det slutar rättvist 1-1.
Nu vill det till att alla sluter upp och stöder grabbarna i de viktiga matcher som kommer.
Nästa söndag är det derby mot Vinberg borta. Då ska vi ge bättre motstånd än i våras när det blev förlust med 1-2. De kommer med 2 färska förluster så det är mycket på spel.