Yess!! – Yess!! – Skit!! – Tungt!! – Domaren !!

20150530 Rosenlund
Div 3 Sydvästra

Idag har jag, Helen o Kjell-Arne vart på Rosenlunds IP i Jönköping och tittat på UIK mot Assyriska Turabdin (AT). Bara att beklaga de som inte var där. Det var en mycket bra division 3 match. Snabb, teknisk, rafflande, spännande från start till slut.

AT startade sin verksamhet 2009 och har marscherat snabbt i tabellerna. De spelar en attraktiv fotboll och bjuder upp till dans som UIK tackar jag till. Detta resulterar i en fantastiskt rolig match att beskåda. AT är inte så storvuxna och de har 2 små ”trollnissar” på mitten och styr deras spel. UIK lyckas dock hålla godkänd koll på dem.

Det blir UIK som tar ledningen redan efter 10 minuter – Yess . På en vänsterhörna dimper bollen ner  vid straffpunkten och åker runt som en flipperkula innan Albert får bra träff och sätter 1-0. Vi får även andra chansen.  Litte i racerfart på höger kanten in till David med målvaktsräddning som följd. Mårten på kanten med inlägg – Littes nick strax utanför stolpen.

Efter 24 minuter sågar sig Joel N o Mårten fram och hittar John som påpassligt smugit upp. John gör inget misstag när han förpassar bollen förbil deras målvakt. 2-0 till UIK Yess!!

Det tar AT 28 minuter innan de har sin första rejäla chans genom en nick. Efter det är AT med mer i matchen. Litte är på väg igenom och får sig en rejäl smäll i ansiktet utan åtgärd av domaren som inte uppfattade situationen. Domaren var mycket bra hela matchen och hade en bra nivå vilket gjorde att matchen flöt på väldigt bra. 2-0 i halvlek kändes rättvist och bra. Vi gör en väldigt stabil insats mot ett bra lag. Viktigt nu att vi startar bra i andra.

Samma 11 på plan när andra startar. Båda lagen skapar chanser utan att det är dåligt försvarsspel på något håll. Mycket löpande och konstruktivt spel. Efter 10 minuter hittar inbytte Jacob, Mårten men han får ingen fart på skottet.

AT får ett friläge men som tur är passar de och det blir inget av det.

Kvarten har gått och det är spännande när båda lagen skapar chanser. Vi får till ett jätteläge där Halle ligger ner och nickar. Ja det var 5-6 man o bollen dansar på mållinjen och till slut i målvaktens famn.  3-0 där och vi kunde troligtvis plockat hem de 3 poängen.

Som brukligt trummar AT på och de får utdelning. En inlyftning på bortre stolpen som Sebbe når precis med en tippning i ribban. Bollen ut till en AT-spelare och gör 1-2 Skit!!

Båda lagen skapar chanser men tyvärr blir det AT som får till en kvittering. Sebbe gör en jätteräddning men bollen går ut till till en vit spelare som lägger in den igen och där vänder deras spelare på en femöring och förlänger inlägget i mål. 2-2 Tungt!!

Matchen avslutas med att David blir helt frispelad från mitten. Dock avvinkad helt felaktigt för offside. Hela Turabdinläktaren höll med om detta!! En väldigt trevlig och fotbollkunnig hemmaklack som vi hade god kontakt med. Linjedomaren har dock vinkat och inget att göra åt. Matchen slutar 2-2 och vi får va nöjda med det.  Assyriska Turabdin toppar fortsatt tabellen. Vi har 5 poäng upp från vår 7:e plats. Dagens match ger stort hopp om en roligt fortsättning. Nästa match ”månda åtteda” (8/6). Gnosjö hemma 19.00. //Sören