Tofta IF

170603 kl 10.15 Hedevi IP
Div 4

En kämpaseger!!!! UIK-TIF 1-0 (1-0)

Vi gick in med vetskap innan matchen att det skulle bli en jämn tillställning. Att det skulle krävas det yttersta av alla för att vinna matchen.

Matchen börjar precis som jag nämnde väldigt jämt med lite favör Ullared. Det är egentligen inte mycket som händer första 30 minuterna. Känns lite som att bägge lagen känner lite på varandra men vi är duktiga på att komma runt på kanterna och det är så första riktiga målchansen kommer till. Elise tar sig snyggt förbi sina motståndare och skjuter på mål.

Men så i den 30 minuten vinner vi bollen högt upp och vänder spelet till Sanna som spelar in den i boxen och med lite flipper så dyker bollen ner framför Rebecka som utan tveksamheter trycker in bollen i mål. TACK!

Vi hamnar i en liten dålig period efter målet men deras farligaste målchans är när de kommer runt på kanten och slår ett inlägg som jag känner att vi tappar markeringen på och ostört får hon nicka bollen. Som tur är 2 meter över.

Vi jobbar stenhårt för att få med oss 1-0 till vilan och 1-0 står sig halvleken ut.

Direkt i andra halvlek så tar vi över kommandot precis som förra matchen mot WRY. Vi fortsätter att komma runt på kanterna och slår inlägg som tyvärr inte resulterar i något. Vi pratade om i halvlek att trycka upp en mittfältare högre upp i banan för att etablera spel högre upp och det är precis det som gör att vi har fast bollen i längre perioder jämfört med första halvlek. Ett tiki taka spel mellan Sanna, Rebecka och Emma var så när ett fint inspel till Elina där mittbacken precis bröt för dagens helt klart snyggaste anfall. Injektionerna finns helt klart där och det är det som får mig att le.

Tofta jobbar givetvis stenhårt för att komma in i matchen och de skapar lite halvchanser men ärligt talat inget som oroar vår jätteduktiga målvakt Milla. Det skall krävas mer en skott från 30 meter för att det skall passera henne. Vårt försvarspel funkade utmärkt idag och stort plus till Louise som styr backlinjen på ett exemplariskt sett.

I sista minuten får helt klart planens GIGANT Rebecka ljungren chansen att punktera matchen med sitt andra mål fint framspelad av Sanna men tyvärr var det nog tröttheten som satte sitt spratt på avslutet.

EN RIKTIG KÄMPASEGER!!! Men helt klart ingen oförtjänt seger. Den var vår och den var rättvis.