Uno ut – Ali Kraym in

Förlusten med 5–7 mot Lindome blev droppen. Jumbolaget i västra tvåan, Ullareds IK, stuvar om i tränarstaben. Uno Andersson avgår och ersätts av Ali Kraym.– Vi var tvungna att agera, säger sportchefen Stefan Bengtsson.
Ullared har haft en minst sagt motig vårsäsong, med magra åtta inspelade poäng på elva matcher. Helgens 5–7-nederlag mot Lindome trots ledning med 5–3, ställde allt på sin spets.
– Vi behöver ny, positiv energi omgående och då fick det bli så här, säger Ullareds sportchef.
Han och Uno Andersson hade ett möte direkt efter förlustmatchen och kom snabbt fram till ett beslut.
– Jag vet att alla kommer att säga att Uno fått sparken, men vi var faktiskt överens om det här, fortsätter Stefan Bengtsson.
– Uno känner nog också att det här var det enda sättet att om möjligt rädda situationen. Vi måste agera nu för att om möjligt kunna rädda kontraktet.
– Stefan frågade hur det kändes och jag måste erkänna att lågan som brann har släckts, säger Uno på telefon från Tromsö i Nordnorge, där han i är i jobbet.
Ullareds-tränaren medger att det varit en tung tid och att han haft diskussion tidigare med sportchefen om förtroendet fanns kvar.
– Just nu känns det som om det här är finalen på min tränarkarriär, åtminstone under dessa förutsättningar med både heltidsjobb och tränaruppdrag, säger Uno.
– Jag har trivts fantastiskt bra i Ullared och hoppas förstås av hela mitt hjärta att föreningen ska klara kontraktet. Spelarna behöver en ny röst och Ali Kraym är ett bra val, ett bra tränarämne.
Ullared hämtar Unos ersättare från de egna leden. Ali Kraym, för tillfället skadad, gör sitt sista år som spelare och har dessutom haft tränaransvar för damlaget.
Nu ska han försöka vända herrlagets bedrövliga trend, en poäng på de senaste fem matcherna och 9–17 i målskillnad.
– Jag har förstås haft lite snack med Ali, om det här läget skulle uppstå, medger Stefan Bengtsson.
Stefan och Uno Andersson har kamperat ihop under tre år. När Uno gick från Varbergs Gif till Ullared tog han med sig Stefan Bengtsson som assisterande tränare.
Efter det har Bengtsson fått jobbet som sportchef och då blev det också han som fick hålla i yxan.
– Man måste kunna skilja på person och position, säger Stefan. Vi umgås privat, men i min roll som sportchef måste jag bortse från den biten och se till Ullareds bästa.
På måndagskvällen informerades spelartruppen om tränarförändringen. Redan på torsdag väntar en ödesmatch för Ullared, när man möter bottenkonkurrenten Tenhult.
Återstår att se om ”Kraym-effekten” infinner sig omgående och ger omedelbart resultat…