3 ”enkla” pinnar i Värnamo

Ja det låter kanske lite kaxigt men som matchen utvecklade sig blev det en enkel resa i 90-minuter. Vi hade koll hela matchen och efter att vi tagit ledningen med 1-0 i 23:e minuten var det vår match.

Det var Crille som satte ettan när han var med på en målvaktsretur från Halles skott. Strax efter hade Mårten en boll i ribban med kalabalik som följd men ingen boll över mållinjen. Vi forsätter köra på och ett inlägg nickas ut till en fri David utanför straffcirkeln. Behärskats möter han bollen direkt och styr in 2-0 vid stolpen.  Värnamo stör oss något med sin högerytter som är kvick men det blir inget av hans inlägg. I slutminuten kommer John show. Han skjuter ett långskott som tar allra högst upp på vänsterstolpen. Bollen studsar ut och där kommer John med fart och tar egen retur. 3-0 i paus.

Andra börjar med att Värnamo får till en bra nick men Sebbe är med och gör en bra räddning strax under ribban. Det blir istället UIK som gör 4-0 efter 10 minuter. Crille spelar fram Halle som med en tåfjuttslyftning ser till att bollen seglar in.

Värnamo gör sedan ett snyggt 4-1 mål men vi kontrar direkt in 5-1 när Crille blir helt fri. Vi gör lite byten. Ali återkommer efter några matcher och Patrik Haag byter med Kiffe. Inget som hindrar oss från att göra 6-1Mårten vräker sig fram på Fogelbergs inlägg. Halle hinner också på David passning avsluta målskyttet i sista minuten. 7-1 slutar matchen När alla andra resultat går vägen denna omgång och vi själva är duktiga på att förbättra målskillnaden så hamnar vi på plats 2 i tabellen. Sug på den!!

Men det är tight. Stafsinge som ligger på 8:e plats är bara 4 poäng efter. Assyriska Turabdin har ryckt lite – 5 poäng upp. 11 mål på de sista 2 matcherna är ett mer än vad vi mäktade med på de tidigare 7. Gott att det släppt och att det är många olika som gör målen. Vi spelar också ett mycket stabilt försvarsspel över hela plan – ja vi är helt enkelt rätt bra!!

På torsdag är det då upplagt för fest på Hedevi. 3:an Snöstorp/Nyhem kommer på besök. Då går vi väl man ur huse. Blir tuffare motstånd men jag förutsätter att Lillis, Björn o Michael peppar upp grabbarna så det blir lika trevligt att åka hem som idag.  // Sören