3 halvlekar fick räcka………….

Börjar med Stafsingematchen som inte var värt att skriva något om. 2 lag som inte ville förlora. En match där det inte hända någonting. Hörde efteråt att vi var nöjda med försvarsspelet. Men det är inte svårt spela försvarsspel när 22 man bara försvarar sig och ingen anfaller.

Därför blev det lite som en chock med dagens match. Ulricehamns IFK som förra året vann sin div 4:a serie o i år spelar div 3 mellersta Götaland gav oss lite att bita i direkt i dagens match på Hedevis konstgräs.

Visserligen är det UIK som har 2 vassa chanser direkt – Aloand o David. Men sen är det Ulricehamn för hela slanten. Ibland är vi trea på bollen. Man kan inte se att UIK ska spela en division högre i år.

I 5:te minuten blir det 0-1. Ett snabbt anfall där UIK:arna spelar koner.

Vi är hela halvleken 2:a på bollen.

Med 5 minuten kvar blir det 0-2. GG ger retur på ett skott och när de ska raka in 2:an hakar en UIK:are upp skytten med straff som följd. Denna sätter de kanonsäkert i mål.

I halvlek höjer Uno rösten och vi får se en andra halvlek med helt annan match bild.

Bättre fart och inställning från de blåvita får Ulricehamn att vika ner sig något. Följden blir en reducering 1-2  efter 14 minuter efter ett snabbt o rakt anfall. Fridolf sist på bollen.

Tar bara 5 minuter sen är han på samme Fridolf på G igen. Han gör det helt själv 2-2. Med ett snyggt långskott ribba in är han 2-målsskytt för dagen

Halvlek 2 blir trevlig fotbollsunderhållning. Och vi ser fram emot något liknande resten av säsongen.

Vi är nu på en sån nivå att det inte går med någon halvmässig inställning. Fullt fokus i 90 minuter så är vi med. Om inte så…………..

Bara 2 veckor kvar till allvaret börjar hemma mot Halmia. Det är då det gäller att det fungerar.

Stolpskott med premiär onsdagen den 6 april 17.00 har lagt upp sina tips på stolpskott.eu. Se till att ni lever upp till deras förväntningar. //Sören