Äntligen seger….

Efter 8 matcher i rad utan seger kom den äntligen. Och det var 3 efterlängtade, ja helt nödvändiga poäng.
Lite intressant att titta på vad som hänt under våra 18 matcher i år. Vår första div 2 säsong någonsin. Vi kollar lite på tabellen. Det är 7 förluster. 6 mot lag på övre halvan – Dalstorp hemma 0-1 är plumpen. De andra är vinst eller oavgjorda. Dalstorpsförlusten kan vi kvitta mot vår extravinst 4-1 borta över Assyriska som ligger 3:a.
Vi knaprade oss med seger idag över kvalstrecket och vi SKA fixa nytt kontrakt!!
Precis som alla lag i serien finns det nästan varje match på hösten någon som är avstängd. Sådana är reglerna. Idag var det Hasse som fick vila. Hans andra vila i år efter 6 varningar!!
Idag fick vi den kanonstart som vi var i behov av. Redan efter en minut hittar Alo Halle med en känslig boll i bakom deras backlinje. Halles avslut är klockrent. Bollen in bakom deras målvakt, 1-0.
Kändes fantastiskt men även jobbigt. Ska vi klara att hålla nollan idag? Det har vi bara gjort i 3 matcher tidigare. En av dem var 0-0 hemma mot just Helsingborgs Akademi (Hbg) så ja kanske.
Det är Hbg som har första chansen idag. En frispark in framför mål som gör att vårt senaste nyförvärv Johan Brattberg får presentera sig i A-buren efter 2 B-matcher. Han är kvick nere vi stolpen och tar skottet. En stund senare blir det en fotparad. Bra uppvärmning.
Helsingborg stöter högt på vår backlinje. Här vill det till att vi är noggranna i vårt passningsspel på egen planhalva.
Hbg hinner med ännu ett skott innan UIK har sin första. Medion hittar Alo som får på ett lobbskott som tippas över till hörna. På denna blir det en snabb kontring för Hbg. Jakob tar en nödvändig varning mitt på plan när han stoppar den.
Joel N är nära hitta lägenhetskompisen med ett genomstick. Synd då det var helt öppet.
Helsingborg kommer sen runt på kanten o även runt Brattberg. Bollen spelas in mot öppet mål. Där dyker Simon upp som räddande ängel och rensar bort på mållinjen.
Mycket spel på UIK:s planhalva. Vi blir väldigt låga och måste lyfta upp spelet högre i banan för att vi ska kunna känna oss bekväma på läktaren. Vi har också svårt suga in bollen på topp. Det blir korta anfall. Det känns som vi är så rädda att tappa ledningen att vi blir passiva.
Hbg har haft lite spelmässigt övertag. Nu byter vi planhalva.
Matchbilden liknar första. Vi får till en kontring igen. Medis skott över.
7 minuter in i andra får Jakob ett genomspel. Inne i straffområdet blir han skavd bakifrån. Domaren blåser – YESS STRAFF !! Nej han börjar fippla i byxfickan. Oj han visar upp det gula kortet mot Jakob som blivit fälld!! Han visar gult kort för filmning. Jakob har ju en från första också. Detta upptäcker domaren och blir då tvungen hiva upp det röda. Har följt Jakob Nilsson sen vi i Ätrafors mötte Ullared i P8. Jakob Nilsson är ingen som filmar till sig frisparkar!!! Helt sjukt blir en given straff utvisning!!!!! Det blir att avsluta 38 minuter med en man kort. Brukar inte klaga på domaren men hur han kan göra en sådan felbedömning är en gåta.
Nu gubbar testar vi lagmoraen. Här ska krigas. Nu tar vi på krigsmunderingen!!!
HIF skjuter ribba över men Johan har kontroll på det skottet.
Fridolf byter Alo med 25 kvar. Bra med nytt friskt blod i tid. Tack för en bra insats Alo.
Automatisk blir det att Hbg äger boll men alla gör ett hästjobb över hela plan och de har svårt komma till avslut. Med 10 kvar blir Halle varnad när han går för hårt i en situation. Känns ändå rätt. Vi måste stå upp. Känns som vi faktiskt har rätt bra koll på matchen. Kiffe o Simon stänger till i mitten. Fogel o John stänger till på kanterna. Fridolf o David längre upp. I mitten är det också stopp.
HIF få ren farlig frispark snett ut vid straffområdshörnet. Skottet täcker vi i muren till inkast. Hbg har nu bråttom. Ett fullständigt felaktigt inkast släpper domaren. Skulle vara intressant arr va med på domarmöten när de diskuterar hur de ska bedöma inkast. Nuförtiden kan de tyvärr kastas nästan hur illa som helst.
Skogen kommer in. Joel N går ut. På övertid får Hbg ett skott utanför och en hörna som vi fredar oss från. Brattberg ta ett skott och matchen avslutas när Hbg är på väg igenom. John gör ett litet skav som gör att de kommer i obalans. Domaren släpper detta och blåser av matchen. En heroisk kämpainstas har gett 3 superviktiga poäng.
På lördag 14.00 är det Lindome som kommer på besök. Enligt mitt tycke ett av de bättre lagen vi mött. Tung förlust borta i våras med 2-3. Där började vi dåligt o släppte 0-3 i halvlek. I andra tog vi tag i matchen och fick in 2 mål. Var nära kvittera i slutet. Nu rider vi vidare på dagens insats. Lindome har likt oss en seger på senast 8. Spännande följa denna superjämna div 2.
Vi fixar det tillsammans!!
//Sören