Är vi redo för div 2:an ?!

Ja dagens match mot det lag vi kämpade om kvalplatsen tyder på det.

Det var just Assyriska Turabdin vi smet förbi i sista omgången o nådde kvalplatsen

Vi hade 2 tuffa matcher i serien mot dem.

Vårsäsongen 2-2 i Jönköping. Efter den omgången (nr7) ledde ”AT”. Höstmatchen vann vi med 4-2 och då var det vi som låg överst i tabellen med 4 matcher kvar. Så dagens match blev en bra värdemätare inför året säsong. Hörde också att det värvat bra i vinter.

Det var ett blåsigt Råslätts IP idag. Vi har ”medblås” (heter det så?) i första halvlek.

Efter en kvart tar vi ledningen. Johns hörna ”dimper ner” på Hasses fot och in i mål – 1-0.

Mårten gör ett jättejobb på sin högerkant. Många långa offensiva löpningar som skapar ytor.

En av dem skapar fri chans till David vars lyftning tyvärr hamnar strax över. Halvleken avslutas med en hörnnick av Hasse strax utanför. Lite fördel UIK i paus.

Andra halvlek blir tuffare spel. Mycket beroende på att AT byter in en kraftspelare. Skogen tar med stor glädje på sig att stångas med honom. Många härliga dueller. AT har inledningen men UIK tar över efter 10 minuter. Domaren för lite svårt hänga med och tappar lite kontrollen dock utan att det urartar. Några situationer där jag faktiskt tycker att UIK fick fördelar.

Mitt i halvleken lägger AT en frispark stenhårt i ribban. Strax efter har de ett friläge men GG gör sig stor och får skottet i magen.

Simon kommer in och har på en frispark en nickskarv som målvakten tippar till hörna.

Tyvärr blir det en kvittering 1-1 med endast några minuter kvar. Kanske rättvist.

I alla fall ett bra genrep inför stundande premiär nästa lördag mot Halmia.