Assyriska går som tåget!!

Dagens motståndare leder serien och visade idag varför man gör det. Ett komplett lag som inte är lätta att tas med. Vi gör en ok match men mäktar inte störa dem märkvärt. Vi vann förra mötet i våras med 4-1. Men idag var det Assyriska som bestämde. De är starka, bollsäkra, tekniska, svåra.
Vi startar ok med spel på deras planhalva utan att skapa något vasst. Deras nr 10 Simon Guli (96:a) har lånats in från GAIS i maj i samband med vår förra match men var inte med då. Mårten, idag på vänsterbacken får fullt upp med honom, men klarar det bra.
Assyriska maler på och Brattberg får vara på sin vakt hela tiden.
Det blir några tuffa dueller. Jakob får en armbåge. Broder Joel sätter sig i respekt med en tuff tackling. Vi håller tätt o stabilt där bak.
Efter 11 nickar Mårten fram Medion men det blir ett ”strumpeskott”. Vi har mycket boll på deras planhalva. Assyriska lägger långa bollar som vi tar hand om. De spelar också runt och försöker nöta ut oss. Händer inte så mycket framför målen.
I 30:e har vi en hörna. Bollen dimper ner och det blir lite småfarligt. Strax efter tar Assyriska ledningen. Vi tappar boll högt upp och tar inte hemjobbet fullt ut. Det tar sig in i vårt straffområde och där kommer Medion fel och en vit faller. Inget att säga om när domaren blåser straff. De sätter säkert 0-1 bakom Brattberg. Händer inte så mycket mer. Viktigt att vi ligger rätt och gör vårt jobb.
Andra startar med en långboll som Halle nästan blir fri på.
Assyriska tar inga chanser när de spelar runt längt ner. Vi lyckas få tag i en och får chans till kontring. Tyvärr tar bollen på domaren och det rinner ut i sanden. Vi har lite lägen men lyckas inte skapa några farligheter. Vi kommer inte in i zonen. Fogel, Fridolf o Halle lossar några långskott.
Efter kvarten i andra kommer 0-2. Lite slumpmässigt. Ett skott utifrån och på uppstuds ändrar en vitspelare med huvudet färdriktningen och bollen går snopet förbi Brattberg.
Sista kvarten bevakar Assyriska ledningen. Vi lyckas inte hota dem nämnvärt.
Det klart bästa lag vi mött det senaste och det ska mycket till att de inte spelar div 1 nästa år. Sen är frågan om det räcker. Det är ett stort steg.
Derby hemma på lördag 14.00 mot Vinberg syns där. Kiffe o Joel N avstängda. Övriga taggar upp så skaffar vi oss 3 pinnar, det behövs. //Sören