Bjudningar – ridå ner!!

Ny match i Div 2 Västra. Gulblåa Eskilsminne på andra sidan.
Det är UIK som har kanonläge att ta ledningen redan efter 8 minuter. Aloand får ett inspel 5 meter rakt framför mål. Har ”bara” att raka in den, men skottet går rakt på deras målvakt.
Minuten efter gör vi ett felpass mitt på plan som friställer deras målkung Emil Åberg. En skyttekung missar inte detta tillfälle – 0-1.
Efter detta tar UIK över något. Vi lyfter upp spelet på ”Eskils” planhalva. Aloand frestar ett skott från 25 meter, deras målvakt släpper retur som Medion hugger på. Tyvärr lyckas han inte skapa något mål.
Direkt efter är det Eskilsminnes tur. På ett inlägg nickar de i marken och bollen studsar strax över. De följer upp med ett friläge. Som tur är får Simon lagom tag i armen så deras gubbe som kommer lagom ur balans.
Det är en jämn match och David får på ett skott som Eskils får ut till hörna. Strax efter är det ”Eskils” tur att anfalla. Friläget sätter de men det är vinkat för hårfin offside – tack.
Halvleken avslutas med en högerhörna från John som efter lite kalabalik går över.
Vi gör en bra halvlek och står upp bra. Nu vänder vi det i andra.
Andra hinner bara börja innan vi hjälper Eskilsminne att göra 0-2. På ett tillsynes ofarlig anfall avslutar de med ett skott från 30 meter. På något sätt lyckas GG missbedöma bollbanan och bollen smiter under honom. Nja vi kan inte bjuda på 2 mål i denna serien.
Vi är lite i obalans och både John o Robert blir varnade när domaren totalmissar en tydlig hands mitt på plan vilket blir en farlig chans. Som tur är inget mål.
Vi jobbar oss in i matchen igen och gör totalt en bra sådan. Aloand får på ett kanonskott och vi skapar några hörnor. Då händer det igen med 20 kvar.
En långboll från deras högerback går in bakom vårt försvar. Deras forward är offside så vi stannar upp (idiotisk ny regel – visst påverkar han spelet!!). Men bollen går vidare ut på vår högerkant. Där kommer deras yttermittfältare. Tar emot bollen och tittar upp. GG står långt ut och bollen läggs kyligt i en båge över GG och in i målet. 0-3. Vi har i mitt tycke bjudit på samtliga 3 mål.
Ute på plan håller vi spelet bra uppe och är helt absolut lika bra som Eskilsminne. Men det går ju inte att bjuda på 3 mål. Eskilsminne har faktiskt inte mycket mer chanser är dessa 3 tillfällen. 100% effektivitet.
20 minuter kvar. Litte hittar Medion som får på ett bra skott. Deras målvakt tippar bollen via ribban till hörna. Strax efter får vi utdelning. Och det blir Medion som får till reduceringen på en kontring. Fri sätter han bollen säkert i mål. 1-3
Vi försöker den sista kvarten. Men det blir bara några hörnor och inte några riktigt vassa chanser.