Derbuuuu!!

Intressant derby borta mot Vinberg brukar tagga igång de flesta. Men idag gör det inte det.
Vinberg sätter oss i press direkt o har ett första skott redan efter 2 minuter. Följt av en hörna och full fart. Vinberg är taggade – tom på gränsen när en grönvit fullständigt kör över Joel Nilsson mitt på plan. Då har det gått en kvart. Gult kort men VIF har visat att de fortfarande är storebror.
Efter 20 minuter kommer belöningen. 1-0 är inget fel men Hasse blir utmanad o precis innan de springer ihop vinklar han bollen o springer in i Robert. Ja de är väl straff men var ska Robert ta vägen? Dessutom sker det precis ute i straffområdeshörnet och han hade inte ens vart fri om han gått förbi. Men som sagt, det är nog straff. Denna sätter de säkert bakom GG. Vi har inte kommit in i matchen. Vinberg för resten av halvleken men det är ingen derbystämning trots att det är nästan 1000 personer som tittar på.
Vinberg fortsätter föra matchen. Vi skapar inte mycket framåt och det blir VIF som utökar ledningen efter 37 minuter. Lite förenkelt får de ta sig in i straffområdet. Vi får inte undan bollen som far som en flipperkula innan den hamnar i mål. 2-0 är ett faktum. De blå halkar på det hala gräset och vi spelar lite valpaktigt. Skapar inte mycket. In till vila – vad har Uno hittat på för botemedel. Tyvärr inget alls men ändå lite mer peppade blåvita som kommer ut i andra.
Vi får till ett första anfall när Litte nästan kommer igenom. Vinberg kontrar med ett skott som GG räddar till hörna. Aloh tar ett skott som Anton tippar till – hörna.
Nja inte bra. Vinberg äter upp oss.
David byter med Medion och det blir en liten injektion. Litte får till ett skott till. Vi lyfter upp och tuffar till oss. Direkt ser vi ut som ett div 2-lag. Men det hade behövts mer idag. Inte ens Skogen kan göra skillnad när han kommer in.
Med 5 kvar får vi en hörna. Bollen in framför mål och äntligen får vi in reduceringen. Domaren blåser mål! Nej frispark? Varför? Han är nog den ende som hittat en frispark. Målet döms bort!!! Ruff av någon blå på någon grön??
Sista möjligheten försvann och Vinberg vinner idag mycket rättvist.
Inget att säga om men Uno var va coachningen idag? När det går i stå måste man inte röra om lite mer i grytan då?
Vi avslutar våromgången med 4 sämre insatser. 2 oavgjorda och 2 förluster. 180 minuter utan mål. Nu kommer ett välbehövligt uppehåll för oss alla. Nya tag och nya möjligheter mitt i semestern. 26/7 19,30 på Hedevi. Motståndare Tenhult. //Sören