Division 2 – Here we goooo !!!!!!

Dramatik in i kaklet.

Säsongen 2015 går till historien. En jämn serie där olika lag turats om på de översta platserna.

Kommer ni ihåg hur det såg ut efter 12 omgångar. 5 lag inom en poäng. Assyriska Turabdin överst på 22 poäng. UIK o S/N på samma poäng några mål efter. Sen Stafsinge o Laholm 21 poäng.

Slutomgångarna lika rafflande. Med 3 matcher kvar 4 lag i topp med 35 poäng:

1:a AT 35p + 17 – 2:a Gnosjö 35p +153:a UIK 35p +14 – 4:a Laholm 35p +12 – 5:a Stafsinge 34p + 22.

I slutomgången tar vi oss förbi AT när Stafsinge slår dem samtidigt som vi för säkerhets skull tar till en storseger över Råslätt 9-1 som tar oss till kval.

Först ett kval mot Lindö. Vi vinner hemma med 1-0 och kan åka till Norrköping med möjligheten att fixa kval 2 mot ett div 2 lag. Väl där gör vi jobbet och i andra halvlekens 20:e minut gör vi 1-0. Sen gör det inget att Lindö kvitterar i slutminuten.

Kval mot Jonsered från 2:an. Vinst med 4-1 hemma med 2 sena mål bäddar för en rafflande avslutningsmatch borta.

Kvalfeber i hela inlandet. Många som ville hjälpa till att lyfta laget till 2:an. Spelarbuss och 3 fulla supporterbussar samtidigt som många hade tagit sig till Jonsered på egen hand. Klart över 100 blåvita fans. Hela läktaren på ena sidan full.

Matchstart 14.00. Jonsered taggar oss lite extra när de på sina affischer humoristiskt skriver ”Kämparmatch mot Inlandets ullstrumpor”.

Det visar sig dock att inlandets strumpor är starkast. Det bara väller in publik på Jonsereds IP. Blev att tag rädd att domaren skulle ha åsikt om att vi spelade med 12 man.

Tyst – TUUUT!!! Spelet kan börja!!

Ser ganska bra och lugnt ut men efter 9 minuter blir vi lite låga i försvaret. Smack!!!! Jonsered tar ledningen med 1-0 på ett långskott som seglar in i krysset. Precis den start vi inte skulle ha. Alla på plan och bredvid visste förutsättningarna. Förlust med 3-0 och Jonsered tar div 2 platsen.

Okey nu ska vi se om pratet om den fantastiska lagmoralen är verklighet eller bara snack. Jonsered har en liten vessla i nr 15 Anton Linde som inte är lätt att få stopp på. Hasse får stoppa honom lite bryskt. Farlig frispark en bit utanför halvcirkeln. Ingen utdelning på den. Men det bli inkast och där har de en långkastare. Bollen dimper ner framför mål och fås bort lite panikartat. Känns som Jonsereds taktik är att få just frispakar och inkast på vår planhalva. Där de starka. Puuh – det har ju bara gått 15 minuter. På ett inlägg får sig Sebbe en rejäl körare. Klar varning – signal men inget kort.

Vi lyfter upp lite och David har ett skott strax över. Vi blir stressade och vårt normalt säkra passningsspel slutar ofta med överlämnande av boll till gul/svart. Sebbe har att göra och det verkar som han känner avköraren han fick. Blir lite osäker i sitt agerande när han blir attackerad. Vi får inte till spelet. Joel N har ett antal chanser att gör det avgörande insticket men Jonsered ligger rätt och avvärjer. Anton Linde springer på allt och är tuff in i närkamperna. För tuff och efter 38 minuter kommer det gula. Lillis flyger upp och blir tillsagd. Det räcker med att Björn är förvisad till läktaren idag!! Domaren har en alldeles kass pipa. Det hörs knappt när han blåser. Sista 10 ser något bättre ut för de blåvita. Paus och det blir viktigt med första målet i andra.

Våra tillresta fans gör allt för att hjälpa till och det känns som det behövs. Nu vill det till att Kiffe o Hasse har koll på defensiven. ”Fogel” o David kanterna

Gulsvart dubbelhörna startar andra. Vi får upp bollen och John får en varning när han kommer lite sent in i situationen o skallar ihop.

Efter 10 minuter byter Jonsered in Anton Nilsson. Han tillför högre fart o direkt får Jonserred tryck. Tar bara en minut så gör Jonsered 2-0. En lös nick som Sebbe missbedömer.

Jacob, Joel o Halle ligger rätt på mitt/mitt – viktigt. Fogel o David har koll på sina kanter.

John får byta efter smällen. Mårten in på vänsterbacken. Ingen som lyckas hålla i boll. Sista 20 är det krig som gäller. In med en krigare – Oskar byter med Jacob Hallberg. Slänger en blick på klockan – 13 minuter från div 2. Litte får chans avgöra matchen. Nicken tar i ribban och över. In med nästa krigare – CC. Litte ut. Nervöst på plan o läktare.

Jonsereds nr 15 ha speedat färdigt när han kör över David på mittplan. Andra gula betyder rött. Många avblåsningar har gjort att domaren säkert helt rätt lägger till 5 minuter. Med en man mer lyckas vi utan större problem gå i hamn med dagens match.

Efter 95 minuter pekar domare mot mittpunkten och det historiska avancemanget till div 2 är klart. Vilt jubel!!! Lillis hyllas och kastas upp säkert 10 meter av överlyckliga spelare. Vilken avslutning på 5 fantastiska tränarår i Ullared. 2 seriesegrar!!!

Avslutning på Harrys i Ullared för alla. Kunde tyvärr inte vara med där. Passade istället på att gå till Harrys i Falkenberg framåt midnatt. Där gick spelarna omkring med ett stort smile och njöt av dagens prestation. YESSSSSS!!!!   Division 2 – Here we Gooo!!

Föresten någon som kommer ihåg att vi förlorade första matchen mot Tord borta 0-1 och 3:e mot Borås AIK 1-4. Vi glömmer det för det har våra hjältar gjort. Och det har ju faktiskt ingen betydelse idag.