En vecka fick räcka!!!

Ordningen återställd och rätt lag högst upp.

Idag var det FULLT ÖS(regn) FRÅN START!

Ja vad ska man säga– GÖTT!!!!

Efter förra veckans förlust tar vi oss samman och vinner seriefinalen på ett fantastiskt övertygande sätt. Vi ger inte Assyriska Turabdin (AT) någon chans och i en publikvänlig seriefinal segrar vi med 4-2. 6 mål i en toppmatch som har allt fotbollsmässigt och även ett lyckligt slut.

Lillis står upp mesta delen av matchen och har ett väldigt bra coachande hela matchen. Ja inställningen till dagens jobb var perfekt från alla och ger resultat – serieledning.

Inte nog med att vi vinner dessutom förlorar Gnosjö mot Snöstorp/Nyhem och Laholm spelar 1-1 mot Tord. Bara vi av de 4 i toppen som tog en trepoängare. Vilket innebär att vi är ifrån med 3 poäng igen.

AT spelar väldigt likt Ullared. Rullar bollen i backlinjen innan man går till anfall med längre boll. Men det kan vi ju och är pålästa så de skapar inte så mycket.

Efter 7 minuter slutar ösregnet och vi får en fin underhållning i 2 x 45 minuter.

Innan dess håller AT på att gör självmål. På ett inlägg nickskarvar de bollen en halvmeter utanför egen stolpe.

Vi ligger högt på dem och de blir stressade. David har ett skott som tippas till hörna.

Vi fortsätter att ligga högt och ”Fogel” trycker på som han brukar med fart o kraft utanför straffområdet. För tufft menar domaren och viftar med gula kortet. Då har det gått 10 minuter.

AT är inte ofarliga men kommer inte igenom då vi ligger mycket bra och rätt i våra positioner. De får några hörnor som blir besvärliga då de parkerar 6 man på mållinjen. Lurigt men vi klarar fria vårt mål ganska enkelt.

Vi har koll på läget. David o Joel hittar John som får på ett skott strax utanför.

Vi för matchen och i 24:e blir det utdelning när Jacob Hallberg vänder upp och sätter säkert och rättvist 1-0 vid stolproten. Jubel och applåder från de drygt 200 tillresta supporterna.

Sen undrar man om AT beställt bollbyte. Luften går ur den befintliga och sen tar det inte mer än 2 minuter innan AT gör 1-1 med ny boll. Gick det rätt till? På ett inlägg backar GG in i en motståndare och tappar boll och enkelt slår de in kvitteringen. Aj AJ AJ !! Hur tar killarna detta? Svaret blir – Mycket bra!!

Vi trycker bara ner gasen i botten igen. Det tar 2 minuter så ligger bollen bakom deras målvakt. Ditförpassad av Mårten som fläker sig fram på ett inlägg från Halle som tidigare fått en ett fint instick från Joel N. 2-1 innan paus passar utmärkt. Ja men det räcker inte tycker laget som jobbar till sig en hörna som David smeker in till Jacob H som återigen är på rätt plats och styr in 3-1. Årets jubel på läktaren när alla står upp och jublar.

Jakob N gör ett hästjobb i det tysta på mitten. Denne ”lille gubbe” tar många nickdueller mot fysiskt mycket större motspelare. Det gäller att gå upp först och med rätt timing ser det väldigt enkelt ut – imponerande!!

Halvlek nr 2!!

Nu ska vi väl kunna spela hem detta rätt bekvämt. Det har ju sett väldigt bra ut. Men bollen är rund. Fotboll är en färskvara. Man kan inte vila på gamla meriter!!!!

Minut 46. AT får en frispark efter att Joel N oturligt fått bollen på handen. Frisparken 5 meter utanför straffområdet rakt framifrån med rejäl knorr. GG får inte fatt i den. Retur som AT-spelare hugger på. Bollen upp i ribban och på returen stöter de in reduceringen.  En bra frispark. 3-2 och vi känner flåset igen.

Men idag är vi starka. Tar inte lång tid innan vi tråcklar oss fram på vänsterkanten och Jacob H skickar in bollen till Halle som med vänstern skickar in 4-2 vid stolpen. Halvtimman kvar.

Trots resultatet är det fullt ös på båda lagen. Jacob H styr in 5-2 men avblåses för offisde –det var nog rätt.

Vi styr dem ut på kanterna. Alla gör sitt jobb. AT tar skott från långt håll – bra!!

Med kvarten kvar har Jakob H sprungit färdigt. Byter med CC. Sin vana trogen är det full speed. Tar en minut sen kapas han och varning utdelas.

AT får en chans till. På ett inlägg kommer GG fel och Kiffe får rädda till hörna.

Sen är det med 5 minuter kvar dags för Jacob N att byta. Mr Marathon kan känna sig nöjd med dagens arbete.

Matchen avslutas med en idiotvräkning in i situation av en AT-spelare. Som tur är ingen skada där. Rött kort av den utmärkte domaren och med sina Göteborgskollegor kan åka hem efter ett gott dagsverke.

Gnosjö borta på lördag. En perfekt lördagsutflykt som rekommenderas. Troligtvis går det buss dit. Jag vet en som ska dit med sin fru o titta. Kom igen nu – laget spelar fantastiska bra fotboll och behöver allt stöd. Syns där lördag 15.00!! . //Sören