Heja Stafsinge o Ljungby!!!!

Förra veckans ”fadäs” när vi spelade 1-1 mot Värnamo Södra gör att vi inför avslutande omgången är beroende av andra resultat för att nå någon av de 2 översta platserna i årets div 3. Det skulle innebära att vi tar en direktplats till div 2 eller kvalplats.

Detta blev klart på lördagseftermiddagen när vi lyckades erövra 3 viktiga poäng genom seger över Snöstorp/Nyhem i Halmstad.

Men det var inte utan problem som 3 poäng hamnade i blåvit ägo.

I motsol startar vi matchen. Vi har en första möjlighet efter 8 minuter när Litte helt fri lyfter bollen över deras utrusande målvakt.

Direkt undrar men hur det står till med dagens underlag. Det är framförallt många blåvita som halkar och det fortsätter hela matchen. S/N startar bäst och rullar bort oss. De kommer inte till några direkta farligheter men det stämmer inte i offensiven för laget med de blåvita tröjorna.

Det är S/N som har första möjligheten med ett skott i burgaveln. Vi har det svårt i offensiven. S/N plockar bort Jacob o Lite ganska enkelt. Vi lyckas inte få in bollen på S/N planhalva. Ingen tar tag i spelet och vänder upp för att utmana.

Efter 30 minuter kommer vårt första anfall. John gör som så många ggr förr grundarbetet när han kommer runt på sin vänsterkant och får in bollen elegant till Halle som effektiv forcerar in bollen till 1-0. Ärligt talat inte rättvist. Vårt första riktiga anfall och första skott på mål.

Inget fungerar som vanligt och S/N rullar faktiskt bort oss. Men de kommer inte in i boxen. Med 5 minuter kvar blir Joel F varnad. Han har redan vart avstängd så det gör inte så mycket. Vi laddar vidare och lyckas få till en kontring. Litte blir fri och sätter helt plötsligt 2-0. Det är UIK:s 3:dje skott på mål. 44,57 sätter domaren pipan i munnen och blåser paus. En halvlek vi ska vara väldigt nöjda med att leda med 2-0.

Andra halvlek startar lite avvaktande. Efter 5 minuter blir Litte fri. Målvakten släpper retur och där är Jacob Hallberg med och rakar in ledning med 3-0. Björn Nordberg visar sin glädje genom att springa några meter in på plan. Så får man inte göra!! En påläst domare har järnkoll på regelboken och rusar ut till linjen med det gula kortet. Härligt med domare som fokuserar på rätt och viktiga saker som gör att fotbollen utvecklas i positiv riktning.

Halle gör idag ett bra arbete på sin defensiva anfallsposition. Tar många bollar och ligger rätt i sin defensiva mittroll. Mitt i andra halvlek får S/N en enkel straff. En Snöstorp/Nyhemspelare blir helt fri. Sebbe går ut och skär av vinkeln. Skottet tar i bröstet och i sin forcering krockar spelarna helt ofrivilligt, Domaren pekar helt obegripligt på den vita punkten elva meter ut.

En fokuserad Sebbe gör sen en fantastisk räddning på den efterföljande straffen när han ligger som en rem nere vid sin högra stolpe och styr ut bollen till hörna.

Hallberg har strax efter ett friläge men det är inte hans dag idag.

Matchen fortsätter med många blåvita halkningar och man undrar varför inte S/N har samma problem. Med 10 minuter kvar får S/N en hörna. På första lyckas en grön o röd spelare komma högst och skarvar in bollen till reducering 1-3. Vi svajar till något men spelar hem de sista 10 utan några större besvär.

En härlig och viktig vinst på Skedalahed som betyder att vi är med in i kaklet näst lördag. Vi ligger 2 poäng efter Assyriska Turabdin och Laholm.

De båda topplagen avslutar med bortamatcher mot Stafsinge respektive Ljungby. Inte det lättaste hoppas vi.

Förutsättningarna är följande:

Vinner Assyriska Turabdin och Laholm sina matcher så är de klara för avancemang resp kvalplats till 2:an.

UIK måste för avancemang vinna över Råslätt samtidigt som:

Assyriska spelar oavgjort mot Stafsinge och UIK vinner med minst 7 mål, då passera vi dem. Förlorar Assyriska räcker det med UIK-vinst för att de blåvita ska passerar dem i tabellen.

Laholm som ligger 2:a kommer att passeras av de blåvita om Laholm bara klarar oavgjort eller förlorar. Samtidigt som UIK klarar sina 3 pinnar hemma mot Råslätt. Då är då kvalplatsen klar.

Känns väldigt bra att inte ha några sysselsättningsproblem lördagen den 3 oktober 2015 klockan 14.00. Hedevi är platsen för årets avslutningsdramatik i div 3 sydvästra.

Innan dess har Stolpskott sändning på fredag 16.00 i Radio Wake Up 105,1 – OBS tiden. Misstänker att de kommer att fokusera mycket på juste denna serie och kanske att någon UIK-röst hörs.

B-team har också avslutande match idag söndag 16.30. Fjärås som vi tampas med om att klara oss kvar i högsta klass ett måste klaras en pinne mot för att vi ska kunna spela kvar nästa säsong.