HEMMAvinst!!

3 härliga poäng stannade idag på Hedevi. Det var 140 dagar sedan vi vann hemma. Nämligen premiären hemma 4 april mot Halmia.
Härligt att vi följer upp förra helgens vinst. Vårt läge är sådant att det blir som cupmatcher varje omgång nu. Både jobbigt o härligt. Serien är stentuff. Det är 6 poäng o ett mål till Halmia på plats 4 och 2 poäng ner till Torslanda på kvalplats. Dalstorp en pinne efter under streckat. Det är just Torslanda som är nästa motståndare – viktig match!!
Även idag fick vi en bra start även om Lindome har första chansen redan i första minuten. En kontring med lobb strax över.
I minut 4 tar vi ledningen. Det är David som hittar Halle lite till vänster utanför straffområdet. Han får bra träff med vänstern o målvakten blir lite överraskad, slänger sig lite sent. Når inte bollen som faktiskt hade en bit kvar till stolpen. Härligt med 1-0 !!!
Några minuter efter är det Fridolf som får läge. Bra skott men målvakten är med denna gång.
Fridolf igen har sedan bra fart runt på högerkanten. In framför ett fritt mål men vi hinner inte fram.
Vi ligger bra i positionerna idag och även om Lindome har mest boll känns det tryggt. Lindomes 10:a Robin Eriksson har pillat in 15 bollar i år. Han är hela tiden ett orosmoment. Fogel, Hasse, Simon o John har koll. Joel o Skogen jobbar bra på mitten.
Det blir de blå som ökar på ledningen efter 34 minuter. Vi ställer snabbt om. Bollen som på ett snöre till Halle som framför mål hittar Medion – inget misstag 2-0 i halvlek. Årets bästa halvlek. Alla på tå och mycket stabilt lagspel. Vi stöter när vi ska stöta. Faller när det passar bäst.
Andra halvlek startar vi med byte Simon mot Kiffe. Simon lite förkyld. Gott att vi har 3 säkra mittbackar att bolla med.
Det tar bara en minut av andra halvlek så är det reducerat. Lindome spelade hela tiden mycket långa precisa bollar nerifrån långt ut på båda ytterkanterna. Nu kom det en ut på höger över Fogel. Bra mottagning och några driv in i banan. Avslutas med stenhårt långskott lågt ner vid Brattbergs vänstra stolpe, 2-1. Det var då dj…… ska det bli ännu en rysare.
Båda lagen skapar chanser. Fridolf är på hugget igen o fixar hörna. Halle ner till kortlinjen. Bollen in längs mållinjen – ingen hinner fram. Lindome tar över något – nick över. Det blir kamp över hela planen. Jobbigt titta. Joel N tar en varning liksom Medi.
Alo o Albert kommer in. Halle tar en frispark en bit ut. Klockrent i närmsta stolpen. Deras målvakt är inte med.
Lindome svarar med en nick som Brattberg får tippa till hörna.
Vi lyckas hålla tätt sista 10 minuterna. Det sista som händer är att Lindome i 92:a minuten har ett farligt skott som tar i hörnkrysset. Vi hinner inte lägga inspark innan domaren blåser av matchen och vi kan räkna in andra raka 3-poängaren.
Vi syns på lördag även det hemma på Hedevi: UIK – Torslanda 14.00 !!!