If I were sorry………….

……..efter förra veckans matcher var jag desto nöjdare när jag åkte hem idag.

2-0 på bortaplan mot Torslanda Jippieee !!

Äntligen blev det en normal match med lyckligt slut. Ja vi kanske blivit lite bortskämda senaste åren när vi 2013 vann div 4 Elit och sedan efter endast 2 år i 3:an avancerade till den div 2 plats vi har idag. Det är klart att dessa framgångar gjort att vi nu med bättre motstånd får förbereda oss och agera lite annorlunda på träning o match. Kanske att vi hittat den rätta mixen nu. Jag hoppas det. Men alla 90-minutare är en ny utmaning. Så vi kan inte slappna av efter denna goa 3-poängare. Historia är historia men dagens match är en god historia att ha med sig framöver.

Dagens 3-poäng innebar att vi hoppade upp på en 3:e plats och vi fick lite luft neråt. Men det skiljer bara 4 poäng ner till Dalstorp som ligger på negativ kvalplats.

Vi får en bra start. Efter att båda lagen haft varsin hygglig chans är det UIK som tar ledningen redan efter 10 minuter. Det är Aloand som fortsätter sin målform. Han vänder på en fem-öring (de stora gamla i koppar) och får till ett snabbt skott som smiter förbi deras målvakt. 1-0 till de blåvita o äntligen en positiv start.

I 17 minuten blir David helt frispelad. Han är så ren och får så gott om tid att det blir ett mindre bra avslut. Får ingen fart på skottet som räddas enkelt. Nja där måste det va mål!!

Resten av halvleken har vi bra koll. Joel N får en varning mitt på plan. De ska tas i allvarligare situationer. En jämn avslutning på halvleken där Halle avslutar halvleken med ett skott långt utifrån vid stolproten som deras mv tar.

Andra startar med något Torslandatryck. Känns som det kommer att bli en lång halvlek. Torlanda hotar oss något med långa vänsterinkast men det blir inget av dem.

Efter en kvart känns det som att Torslanda tar över något. På en hörna räddar Kiffe på mållinjen med en nick. GG gör en räddning på skott. Ska vi lyckas ta tillbaks kommandot.

Ja det gör vi i 73:e. John tar sig fram och serverar Aloand som kommer in från höger och lägger i 2-0 till vänster om målvakten. Snyggt anfall.

Litte kommer in och presenterar sig med en glidtackling på boll. Det för dagen mycket duktiga domaren gör kanske dagens enda felbedömning när han delar ut en ostskiva till Litte.

Aloand tackar för sig efter gott dagsverke och Jacob Nilsson kommer in. Vi avslutar matchen med god kontroll. 3 välförtjänta och viktiga pinnar hamnar i Okomebussen hem till Ullared.

Vinberg är ifrån lite med 7 poäng annars är vi med i racet. Många resultat gick med oss och vi landar över natten på en 3:e plats 2 poäng efter Lindome. Högaborg kan gå förbi och de slår Tenhult imorgon. Det ser bra ut.

Match redan torsdag hemma mot Höganäs.  Start 19.30.

B-laget har också startat bra med en 2:a plats i högsta reservserien. Även där efter Vinberg. Det tyder på en stark trupp som ingen plockar enkla poäng av för närvarande.