Inför matchen mot Assyriska BK

ASSYRISKA BK – ULLAREDS IK

OMGÅNG 9

2016-05-28       16:00

RUDDALEN

Efter förra veckans uppvisning i Hawaii-fotboll mot Höganäs (4-4) så är det dags att bege sig till gamla anrika Ruddalen för att möta Assyriska BK, och visst hade det varit förbaskat skönt med en riktig tråkig 1-0 seger!?

Även om det var en stökig och svängig match senast så känns det som att vi har en gryende form. Något som våra motståndare ABK inte har för tillfället, två raka förluster mot Helsingborgs Akademi och Elskilsminne, så dem är garanterat revanschlystna. Noterbart från deras senaste match mot HIF Akademi är att en gammal allsvensk profil gjorde årets första seriematch för ABK, Jimmy Dixon som har spelat för både BK Häcken och Malmö FF i allsvenskan, dessutom har han spelat tre säsonger för Manisaspor i turkiska Süper Lig. Just nu har han en roll som spelande assisterande tränare i ABK, så det kan bli en intressant match i matchen mellan Dixon och Halle, jag satsar nog en slant på Halle.

Förra året slutade ABK på en mittenplacering i denna serie, vilket är den sämsta placeringen för laget sedan 2010, där dem sluta på 9:e plats, med Varbergs BOIS som segrare av det årets div 2 västra Götaland. ABK vann div 3 Sydvästra Götaland 2009 med 10 poäng mer än det årets tvåa, Tvååkers IF. Så det är en gedigen division 2 förening vi ställs emot. Dessutom att Ullareds IK är så pass ”nära” Varbergs BOIS och Tvååker gör inte ett dugg ont. ABK har även en lurig och duktig sniper på topp, Johan Friberg José Da Cruz som har meriter från GAIS, Västra Frölunda och Ljungskile och är en pålitlig målskytt. Deras bästa målskytt för året Mihael Jevtic som har pyttsat in tre bollar i mål.

Vi hoppas att så många som möjligt åker med till Göteborg för att stötta vårt kära UIK.

Odds BET 365

ABK       X         UIK

2,15     3,75     2,60