Inför matchen mot Eskilsminne IF

Ny vecka och ny match, denna gång är det Eskilsminne IF som står för motståndet i fjärde omgången. Matchen spelas på Västergårds IP i Helsingborg. Eskils som klubben ofta kallas för var inför säsongen tippade i toppen av många, där de troligtvis kommer att hamna till slut även om dom börjat skralt, med tre raka förluster. Så räkna med ett det kommer vara ett revanschlystet gäng som UIK ställs mot på lördag, kl 15:00.

Eskils har till stor del fått behålla samma trupp från ifjol när man spelade i division 1 mot b.la IS Halmia, Trelleborgs FF och Örgryte IS. Där deras bästa målskytt var Emil Åberg (92#) som pytsade in 13 mål (1 mål i år).
Lagets stora profil måste nästan vara deras tränare, Martin Pringle, som har en gedigen meritlista. Som aktiv spelade han för Helsingborg IF, SL Benfica och Charlton Athletic, dock fick han avbryta sin spelarkarriär redan vid 31års ålder p.g.a. en allvarlig skada på planen. Istället fortsatte han vid sidan av planen, först som assisterande tränare i GAIS, sedan som tränare för Kopparberg/Göteborg FC damer, sedan assisterande igen för Örgryte IS och sen assisterande till Roland Nilsson i Köpenhamn FC.  Nu är han huvudtränare för Eskilsminne alltså, så vi får se vem som vinner hjärnornas kamp, Uno eller Pringle.

Två andra profiler i laget, som håller sig på planen dock, är landslagsmeriterade Alexander Kačaniklićs äldre bror Robin Kačaniklić (7#) som är fostrad i Helsingborgs IF. Samt Eskils 28-årige lagkapten Mathias Unkuri (6#) som har spelat i allsvenskan för HIF, men även Landskrona BOIS, Ängelholms FF och några U21-landskamper för Sverige.

Match odds BET365:

1,61                     4,33                     3,80
Eskils                       X                       UIK

//Peter