Inför matchen mot Halmia

Äntligen är det dags för Ullareds IK att göra debut i division 2! Det gör vi hemma på trygga Hedevi mot forna storklubben IS Halmia.

UIK har fått behålla hela sin starka och sammansvetsade trupp från ifjol och dessutom har truppen breddats med sex stycken unga och väldigt talangfulla spelare. Aloand Alzahawi (född-96) och Medion Kabashi (född-95), som stod för 12 respektive 13 fullträffar i Div 3 i lokalkonkurrenten Stafsinge IF ifjol, har valt att spela i den blåa tröjan i år. Rasmus Johansson (född-96) och Jesper Jensen (född-96) är två unga killar som har plockats in från Falkenberg FFs U-lag. Kimi Halili (född-96) kom från Varbergs BOIS U-lag. Sist och yngst in i truppen var Rasmus Fridolf (född-00) som kommer från IF Böljan, han har redan hunnit göra 5 mål på försäsongen.

IS Halmia kom på 12:e plats i division 1 Södra förra säsongen, vilket innebar att de ramlade ned till division 2. De har tappat 10 spelare från förra året där den kanske mest tongivande spelaren var Sebastian Crona som har lämnat klubben för spel i Superettan i Varbergs BOIS. Trots att man tappat en del nyckelspelare så tippar Halmia sig själva på en femteplats i tabellen, där man verkar lägga mycket ansvar på deras nya profil, Patrik Ingelsten som vann skytteligan 2008 i Allsvenskan för Kalmar FF innan han gick till Holländska Heerenveen. De har även plockat in Joe Sise, tidigare FC Nordsjælland och Halmstad BK. Han har haft stora problem med skador de senaste åren, men enligt rykten ska han ha sett vass ut de matcher han gjort för Halmia under försäsongen. Deras mittback Johan Mangfors, som har varit i klubben sedan 2010 har också han meriter från Allsvenskan, då han 2005 fick göra ett inhopp i HBK. Sedan spelade han fyra år i Ängelholms FF.
Det är alltså ett lag med en del rutinerad rävar som UIK får möta i premiären.

IS Halmia placerar sig på 30:e plats i den Allsvenska maratontabellen och har ett publikrekord på 20 381 åskådare hemma på Örjansvall. Om vi kan bräcka det rekordet är nog tveksamt men vi hoppas på att det kommer mycket folk och stöttar vårt kära UIK i premiären.

// Peter Karlsson