Inför matchen mot SÄVEDALENS IF

Äntligen är det dags för en ny match på Hedevi, denna gång tar vi emot Sävedalens IF som likt oss fick kvala sig upp från division 3 ifjol. Likt oss har de tagit för sig ordentligt i deras två första matcher, två raka segrar mot Helsingborgs IF Akademi och topptippade Eskilsminne IF. Båda matcherna har slutat 2-1 till det röd-blåa laget, där deras avgörande 2-1 mål i båda matcherna har gjorts utav den atletiske forwarden Gustav Ludwigsson som på sin fritid ska ha medverkat i gladiatorerna på tv4. Om han får en tuffast match emot Hero i gatloppet eller mot Kiffe på Hedevi återstår att se.

Sävedalens IF är inte bara ett duktigt fotbollslag och vältränade spelare, utan man har även en duktig skribent på sin hemsida, som heter Leif. Han skriver, fotar, lägger ut ”Dagens Look-a-like” och filmar deras matcher, där man kan se att det är ett bollskickligt lag vi kommer att ställas emot på lördag. De rullar bollen väldigt mycket på marken och spelar fin fotboll, så förhoppningsvis kommer det bli en väldigt trevligt match på lördag.

Ifjol slutade Sävedalen på andra plats i division 3 mellersta Götaland, och i kvalet upp slog man först ut Västra Frölunda, 8-3 efter två möten. Efter det tog man sig an Nordvärmlands FF där första mötet slutade 3-3 i Partille, så då fick de snällt åka upp till Abjörby, (ligger mellan Stöllet och Branäs för er som inte har koll på skogarna uppe i Dalarna) där man vann med 4-1 på Lillängens IP. Deras bästa målskytt under serien var Rasmus Tengfjord som gjorde 18 mål, men i kvalspelet var det deras gladiator som klev fram och gjorde 7 mål på fyra matcher!

// Peter Karlsson

”Look-a-like” ??

Look a like