Inför matchen mot TENHULTS IF

Efter en fullt välförtjänt skräll-vinst(?!) mot IS Halmia i premiären av div 2 så är det dags att spela årets första bortamatch, nämligen på Kabevallen mot Tenhults IF som verkar vara ett skojfriskt gäng. De hittade på det helt unika uttrycket ”billigare än i Ullared” för att påvisa att det är gratis inträde till matchen, fyndigt!

Tenhult som spelade 1-1 i sin premiärmatch mot Helsingborg IF Akademi, har haft en spännande försäsong då man spelat gruppspel i Svenska Cupen mot Falkenbergs FF, Varbergs BoIS och AIK. Visserligen fick man stryk i samtliga tre matcher, men de stod upp bra mot båda allsvenska lagen. Mot Varbergs BoIS stod det 0-0 fram till 93:e matchminuten, då lyckades Varberg trycka in 1-0. Så det är ett bra lag vi ställs mot på lördag! Förmodligen är det bara bra lag i denna serie….

Ifjol slutade Tenhult på 9:e plats i Div 2 västra Götaland, och deras bästa målskytt var Arber Hasani som gjorde 13 mål och slutade på 3:e plats i den totala skytteligan, dock verkar det som att han har lämnat klubben.
Tenhult har spelat i division 2 sedan 2005.

Peter Karlsson