Intervju med Joel Nilsson

Med enbart en match kvar att spela för detta året så kollar vi läget med Joel Nilsson inför sista kvalmatchen mot Jonsered på lördag 24/10.

Ni gjorde en bra match senast mot Jonsered och vann med 4-1 hemma, vad har du att säga om matchen?
-Vi gör en bra och stabil match, även om 4-1 inte speglar matchbilden riktigt. Skönt att vi fick in två mål på slutet, det kan bli avgörande.

Returen uppe  i Jonsered på lördag då, blir det en enkel resa med tanke på att ni har 4-1 med er?
-Absolut inte! Det kommer att bli en riktigt tuff match, jag har hört att dem ska vara rätt starka på hemmaplan, bl.a vinst mot Vinberg och oavgjort mot Tvååker. Men vi kommer att vara ruggigt taggade och kommer att få med oss minst oavgjort tror jag. 

Ni har byggt på förra årets fina säsong med en ännu bättre placering i år i en ännu svårare serie, vad tycker du att den största anledningen är till eran framgång?
-Vi har en grym bredd i truppen som hjälpte mycket under vårsäsongen, då vi hade en hel del skador. Viktigaste av allt tror jag är att vi hittat tillbaka till att alltid vara det spelförande laget och på så vis trötta ut våra motståndare med vårt bollinnehav.

Om du kollar tillbaka på säsongen som har varit, vad är den största ljusglimten? Utöver andraplatsen och kvalet då såklart.
-Matchen hemma mot Assyriska, där vi vann med 4-1, det är nog den största ljusglimten. Riktigt bra match från vår sida.

Om vi vänder på myntet då, vad har varit den största besvikelsen då?
-Det måste vara hemma mot Värnamo. Vi hade allt i egna händer för att ta hem serien men vi tog bara en poäng, riktigt tungt!

Lillis har snart gjort klart sin femte och sista säsong som tränare för UIK. Du har varit med under hela hans resa, han har givetvis bidragit med mycket men kan du peka ut det viktigaste han har bidragit med som tränare?
-En serieseger och nu nära div 2, så självklart har han bidragit med mycket. Men framför allt passningsspelet har han utvecklat mycket.

Till sist, hur kommer det sig att du kallas för ”brorsan” och hur fick du det smeknamnet?
-Jag började kalla mina bröder för ”brorsan” (John, Jakob och Jesper) under träningarna och ”Hasse” gillade det så han började kalla mig för ”brorsan” så nu är det allmänt känt att jag kallas för ”brorsan”.

Okej Joel, tack så mycket och lycka till på lördag mot Jonsered.

 

Peter Karlsson 2015-10-22