2-0 (0-0)

2018-09-15 Lindängens IP
Div 2 västra Götaland

Nu räknas varje spark, nick, brytning, mål.
Vi åker ner till Malmö med hopp om 3 poäng. Åker hem med en 0-2 förlust men lyckas lämna över kvalplatsen till Kvarnby. Jo för Kvarnby förlorade nämligen mot Sävedalen med 0-9. 0-9 i div 2?? Andra resultat denna omgång är Prespa Birlik- IFK Malmö 0-6. Vinberg- Varbergs Gif 6-1, Lindome-Högaborg 5-0. Bra för oss att de andra lagen i botten förlorar men är detta realistiska resultat i div 2??, knappast!!
Men vi får koncentrera oss på vårt eget Ullared. Idag gör vi en ok match men vi har otroligt svårt att göra mål. Har blivit 21 mål på 21 matcher. Är bara Kvarnby som gjort mindre. Detta Kvarnby som är det lag det ser ut som vi kämpar om vem som ska hamna på kvalplatsen.
Till dagens match:
De första 20 händer inte så mycket. Efter 20 minuter skapar Olympic den första chansen. Robin bryter i sista minut ut till hörna. Den kniper Brattberg och gör en snabb utspark. Den hamnar hos David som är före deras målvakt som är långt ute. David pillar bollen förbi målvakten och bollen rullar mot mål men på mållinjen hinner en försvarare ikapp och slår undan bollen.
Lagen byter lite halvchanser och hörnor men inget som liknar målchans. UIK har kommandot i mitten av halvleken. David får en möjlighet till men skottet rullar utanför stolpen med en meter.
Olympic har också något läge men kommer inte närmare än ett högerinlägg som skarvas längs målet och ut på kanten. Östman och Rasmus Larsson har också tendenser till avslut men det blir inte mer.
Slutet av halvleken trycker Olympic på något men totalt sett är det UIK:s halvlek med lite vassare chanser.
Andra startar med ett vänster skott av Rasmus. Sen kommer Olympic nästan förbi men Mac står rätt och bryter till hörna.
Efter 11 minuter får vi till ett bra anfall. Vi blir lite hakade men får ändå fram boll och är på väg igenom. Då blåser domaren av för hakningen!!! Lite mer känsla tack!!.
Vi tar över. Robin har ett skott efter hörna. Rasmus inlägg till Skogen är perfekt men något högt så nicken i bra läge går strax över. John tråcklar sig fram och bollen in till Östman vars skott i bra läge går via grön till hörna.
Joel tar en varning och är avstängd mot Prespa nästa helg!! Mac tar också en varning helt rätt på en kontring som kunde blivit farlig. Det är många halvchanser och öppet spel. Olympic har några farliga skott men träffar inte mål.
John kommer fram igen via väggspel. Fri skjuter han i mål men det är avblåst för han har fått med sig bollen med armen!!
Direkt efter går Olympic till anfall. De går rakt igenom vårt försvar i mitten och avslutar med ett skott i hörnet, 1-0 och kvarten kvar.
Olympic får luft. De skjuter rakt på Johan som räddar oss. Direkt efter ett friläge som BB styr till hörna. På den är vi inte med och de nickar in 2-0.
Vi försöker de sista 10 minuterna men lyckas inte skapa något mer framåt. Matchen slutar 2-0
Bara att bryta ihop och komma igen. 5 omgångar kvar, 15 poäng att spela om.
Vi har det i egna fötter och till helgen bär det ner till Malmö igen. 45 nya mil. Prespa Birlik står på andra planhalvan. Syns där!!