1-0 räcker!

1-0 (0-0)

Torslanda

2016-09-03 Hedevi

Och man behöver inte göra mål direkt i början av matchen som vi gjort de senaste 2 för att vinna. Man kan vänta till 75:e – inga problem. Livet har plötsligt blivit något lättare. 3 raka segrar – härligt!!
Dagens seger var superviktig. Torslanda låg precis bakom oss på kvalplats. 2 poäng efter. Här vill det till att vi spelar smart och inte bjuder på något. När man synar deras lag har de 2 stabila mittbackar och efter en stund förstår man att det är deras 24:a Emilio Rossi som sätter igång de flesta anfallen på deras högerkant. Oerhört kvick och teknisk och med bra spelsinne. Här vill det till att David o John har koll. Han försöker sen nå deras 2 toppar som är ganska långa.
UIK får första chansen efter 2 minuter när David bryter och ska vägga med Medion för att bli helt fri. Tyvärr är väggen ojämn.
Hela matchen böljar med anfall från båda håll. Efter 20 tar Torlanda över något. De får en dubbelhörna sedan ”Bratten” tippat den första över. Torslanda tar för sig och går tufft in i duellerna.
De pressar oss något. Vi får upp boll och Fridolf testar med ett långskott som tvingar deras mv tippa till hörna. Vi testar på vänster o skaffar hörna.
Med kvarten kvar blir Joel N nersparkad. Frisparken läggs in. Där dyker Medi upp och får till skott som deras mv tippar till hörna. På hörnan är det Halle som når högst och nicken går även den till hörna. Bra tryck nu.
I slutminuten är det Torslanda som får till ett läge. På väg igenom ramlar han och vill ha straff. Gult kort för filmning. En sådär halvlek. Lagen byter halvchanser med varandra. Hasse o Kiffe har bra koll. Skogen o Joel N täpper till i mitten.
Andra startar med skott av David via ben strax över. Hörnan dimper ner på Halles huvud precis framför mål. Bollen studsar i marken och över mål. Synd, deras målvakt var helt borta.
Medion blir sedan fri. Skott via målvakt men avblåst för offside. Bra start på andra halvlek. Håll i detta! Torslanda skapar också halvchanser, känns lite ovisst. Vi har boll och många ”nästanchanser”.
Fridolf är på hugget. Kommer runt och boll in framför mål. John på andra sidan. Ingen framme nu heller. Vi byter chanser men ingen riktigt het. Kvarten kvar byter Fridolf med Alo. Albert tar över Skogens jobb på mitten.
Då tar firma John/David vid på sin vänsterkant – vi har sett det förut. John till David. David till John som kommer runt och hittar Halle på rätt ställe. 1-0 forceras in bakom Torslandas målvakt. Härligt med 15 minuter kvar. Håll nu koll på deras 24:a!
Med 5 kvar byter Medi/Jakob. De sista minuterna klarar vi. Torslanda hjälper till med att sparka ner Fogel ute vid hörnflaggan. Sista minuten spelar de sedan hem till hörna – tack!!
90 minuter har gått och vi tar vår tredje raka seger – andra raka hemma. Så ska det se ut!
6 matcher kvar. Vi möter de 2 topplagen Vinberg o Assyriska. Assyriska som smet förbi Vinberg under lördagen efter att Vinberg lett serien i överlägsen stil sen första omgången. Vi har även Dalstorp och Laholm kvar som besitter de 2 sista platserna. Har dock inte så stor betydelse i slutet av serien – lika tuffa/betydelsefulla alla matcher.
Nästa lördag besöker vi Höganäs ”Lillisland”. Ja han bor där numera vår ”gamle” tränare. Höganäs har 2 st 10-målsgubbar vi får ha koll på.
Har infunnit sig ett lugn efter 3 stabila matcher. Men vi vilar fortfarande på kvalstrecket. Med fullt focus ska vi klara detta. Litar på att alla ”gubbar” är införstådda med detta.
Höganäs sportcenter lördag 15.00 är noterat i min kalender, 1-0 räcker!!