1-0…..vinst…….i andra halvlek!!

Hittarps IK

3-1 (3-0)

2022-06-18 Laröds IP

Ja i år får man får ta vara på alla positiva saker man kan hitta. Tyvärr stod det redan i halvlek 3-0 till hemmalaget Hittarp.
Det är tufft nu att vara UIK:are. Vi begav oss ner till Hittarp som hade 8 vinster och 4 förluster. Ligger på övre halvan.
Vi startar bra. Redan i 3:e. Ett inlägg – UIK-nick som deras målvakt styr till hörna. Strax efter Kiko skott – deras målvakt är nere vid stolpen och kniper bollen.
Hittarp tar över spelet. Friläge/skott som Bodde styr till hörna x 2. Hittarp trycker på och skapar flera lägen. UIK är tillbakatryckta. Vi klarar oss till den 31:a minuten. Då går Hittarp åter runt på vänsterkanten. Denna gång kan vi inte hindra deras spelare från att nicka in ledning 1-0.
Det tar tyvärr bara 3 minuter så ligger det en boll till i det blå målet. Runt på vänsterkanten igen. Boll in och skottet stenhårt in över! Tobbe – 2-0.
Vi lyfter upp och spelar en del på deras planhalva men lyckas inte få till avsluten. Istället avslutar vi halvleken med ett idiotpass mitt på plan. Hittarp ställer om och det står 0-3 i 45:e minuten. Med tunga steg går vi till vila. Bara att konstatera att Hittarp är bättre än oss.
Efter vilan kommer Jakob och Oskar in. Vi ”hittar” en bättre struktur i vårt spel och kanske att Hittarp inte är riktigt så hungriga. Men vi ska inte be om ursäkt för vår andra halvlek. En ljusglimt i eländet.
Och tidigt i 5:e minuten ska vi få till en reducering. Jakob hittar Oskar Kristiansson framför mål – skott stolpe in. Reducering till 3-1.
Nästa läge är blåvitt. Jensens inlägg skarvas av Kiko mot mål. Men lite löst så deras målvakt tar den.
Andra halvlek är jämn. Vi ligger bättre i våra positioner och ger inte Hittarp några ytor att spela på som de fick i första.
Tyvärr lyckas vi inte få till något rejält tryck eller chanser. Tobbe har det också ganska lugnt i andra.
Blir inga mer mål och det blir en bortaförlust med 1-3.
Tufft läge i botten. Vi har 7 poäng på kvalplats och under oss ligger Höganäs 6 och Assyriska 5. Höganäs slog nämligen Assyriska idag med 2-1 och gick förbi dem.
Ovanför oss ligger Varbergs Gif – 5 poäng före. Förlorade idag mot Onsala med 1-3. Behöver väl inte skriva hur viktigt nästa match mot just Giffarna är. Revansch efter vårens tidiga förlust med 0-1. Vi satsar på ett fint midsommarfirande nästa torsdag 23:e. Sen start på Hedevi – 19:30 – kom och hjälp till!!
Halva serien (13 matcher är spelade) och det är tufft läge men det ska vi reda ut det i andra halvlek.