1-2- 3 – klart!

Matchreferat

Ullareds IK

2-0 (0-0)

Assyriska BK

2021-11-28 Hedevi
Div 2 Västra Götaland

Vilken härlig avslutning vi gör på årets div 2 serie. Hårt pressade med 4 raka förluster och 3 återstående matcher tar vi oss samman och avslutar med 3 segrar. Riktigt strongt!!! Och det blir hela 12 pinnars marginal till Vinberg som tyvärr får lämna serien. Första året vi hamnar över dem. Inte kul att missa året derbyn.
Det har som alla vet vart ett märkligt fortbollsår igen. Förra blev ju bara en enkelserie och i år kom vi inte igång förrän i Juni och avslutning idag första advent.!!
Med 3 matcher kvar var vi pressade men hade allt i egna händer och fixade kontraktet.
Vi har tagit poäng av alla lag förutom Varbergs Gif som vi förlorat båda matcherna. Ängelholm som vinner överlägset på 68 poäng (11 före Eskilsminne) har 2 förluster. Den ena stod UIK för!!. 2-1 hemma.
Vi hamnar på 8:e plats vilket tangerar det bästa placering vi hamnat, lika med 2016 o 2019.
Dagens match är underhållande och båda lagen spelar en offensiv fotboll som var trevlig att titta på. Men det var kallt och blåsigt.
Assyriska har första chansen. Carl missar en dribbling. Snabb kontring, skottet strax utanför. Minuten efter hittar John Emil. Ett rappt skott som deras målvakt tippar till hörna.
Sen är det Assyriskas tur. Ett fint instick och friläge. Skottet som tur är i burgaveln.
I 16:e blir Markus rejält kapad mitt ut på plan. Inte snyggt! Gult kort. Annars var det en just match. Det skapas chanser och nästa är Emils. Bra fart på skottet men deras keeper är på plats.
Mitten av halvleken tar UIK över. Vi skapar några lägen utan att få in bollen. Ludde hittar Emil på kanten. Han bryter in men bollen rensas undan. Carl har också läge. Skottet tyvärr rakt på deras målvakt.
En publikvänlig första halvlek där båda lagen kör framåt!!
Andra startar med ett friläge för Kiko. Ramlar i slutläget men får liggande iväg ett skott som målvakten tippar till hörna. Det blir 2 lägen till på nya hörnor utan att vi lyckas få in bollen.
Strax efter en frispark ute till vänster. Skottet vid vänster stolpe tippas till hörna igen.
Efter det har Emil och Mackan 2 lägen, Emils skott över. Mackans läge riktigt bra men skottet i burgaveln. Vi ökar trycket i mitten av halvleken. Kiffe är uppe på en hörna. Nicken tyvärr lite för nära deras målvakt som lyckas fånga bollen. Vi har tagit över matchen. Carl byter med en ny bekantskap Emil Larsson som kommer från FFF:s ungdomsled.
Med kvarten kvar är Edgar uppe på en hörna. Nicken tyvärr precis utanför. Bollen vill inte in.
Med 10:e kvar ska vi äntligen få utdelning. Och det ska till lite tur för att bollurslingen ska gå in. Emils skott går via en röd försvarare och ställer deras målvakt. Äntligen ledning 1-0.
Vi trycker på och 2:an ska komma. Vi kontrar och Emil Larsson hittar en fri Mackan som avgör matchen när han sätter 2-0 – Riktigt härligt!
Matchen avslutas med målvaktsbyte Tobbe/Björn. Så fick han spela div 2 även 20021.
Något som också var kul var Ludvig som idag fick chansen från start och gör en riktigt bra match.
Nu ska det bli riktigt gott med lite vila för killarna innan inomhussäsongen startar. Vi hoppas inte Covid ställer till det så går vi för en ny seger i Böljans cup.
Tack för i år!!!
Sören