1, 2- 3 – slut !!! Eller inte !!

2-3 (1-0)

Assyriska Turabdin IK

2017-08-1 Hedevi

Bollen rullar inte vår väg idag. En match vi helst ska vinna och så förlorar vi på sent mål när uret visar 90. Inget att säga om tillägget av tid då det var några avbrott. Men hur tungt som helst.
Om Vinbergsmatchen var ett sömnpiller så är dagens match tvärtom. Det händer saker från båda lagen hela tiden. Assyriska är inne i ett stim och är fruktansvärt passningssäkra.
Redan efter 4 minuter får vi en hörna. David spelar kort till Alexander som blir kapad av en utrusande back. Frispark i straffområdshörnet. Alexander tar den själv. Han smeker in bollen framför mål. Inne i högen är det Noa som skaver in bollen i mål. 1-0 till Ullared. Vi har fått precis den start vi vill ha för en gång skull i en sådan viktig match.
Helt automatiskt blir vi lite låga. Assyriska styr spelet. Är väldigt passningssäkra men vi ligger rätt i våra positioner och de skapar inget.
Anton Bodin bryter ett anfall och går till attack själv på vänsterkanten. Deras back blir tvungen fälla honom och får en välförtjänt varning. Då har det gått 20 minuter.
Vi försöker täta bakåt och styr deras uppspel bra. Efter 32 minuter är det Joel N som testar ett långskott. Deras målvakt behöver göra en kvalificerad räddning för att håll nollan.
Assyriska trycker på. Ett inlägg nickas i ribban. Åter ett inlägg som Joel N nickar till hörna. På den är BB ute och tar. Trycket är totalt och en vit blir helt fri. Skottet tar stolpe ut. Strax efter blåses det för paus.
Matchen är 100 ggr bättre och intressantare än förra veckans derby. Nu börjar andra.
Assyriska startar med hög press. Efter 5 minuter för de skottläge. Skottet tar på blå och går otagbart in vid BB:s högra stolpe. 1-1 inte mycket att göra åt.
Det är UIK som har nästa chans. Alexanders skott räddas av vit utespelare på mållinjen. Strax efter får en vit friläge. Mac kommer lite fel och glider ner deras anfallare. Domaren blåser och pekar på straffpunkten. Samtidigt bedömer han läget som friläge och hivar upp det röda kortet till Mac. Den kommande straffen sätter de säkert och vi är i underläge med 1-2 och en gubbe kort. Detta blir tufft!!
Men det är UIK som får en kick av detta. Strax efter är Alex fri och hans skott tvingar deras målvakt till jätteräddning. Jakob byter med Jesper och även Halle kommer in. Han börjar med att sno boll och fixar en hörna.
Halle hittar sen Skogen som idag är på topp och deras målvakt tvingas göra en jätteräddning – igen.
Det är fritt spel och lagen byter halvchanser. BB får göra en kvalificerad räddning igen.
Domaren är som vanligt utsatt. Björn talar om hur han ska blåsa och blir tillsagd. Vi har haft denna domare tidigare och det blir nästan alltid väldigt märkliga domslut i slutet åt båda lag. Svårt veta gränserna.
Alexander kommer fri igen. Skottet går parallellt med mållinjen till inkast. Kush kommer in.
Vi ligger nu högt och det skapar kontingslägen för de vita. Jensen som kommit in bryter.
Trots numerärt underläge är det UIK som fått vittring och ligger högre och stör deras upp spel. Spelet är öppet. Allt kan hända och det gör det. Halle får boll ett par meter in på deras planhalva. Han skickar iväg ett långskott som inte ser för märkvärdigt ut. Deras målvakt är alldeles för nonchalant och på något märkligt vis lyckas han släppa bollen emellan armar o ben när han böjer sig ner. Bollen rullar nu i sakta mak in i ett öppet mål. Ullared har kvitterat till 2-2 i numerärt underläge och det är 10 minuter kvar.
Det öppna spelet fortsätter. Alexander har ett skott efter hörna där målvakten för göra en fotparad. Assyriska har också ett skott över.
Domaren har även denna halvlek lagt till helt riktigt. Tyvärr är det till vår nackdel. Klockan går mot 95 när det blir en tilltrasslad situation fram för UIK-målet. En vit spelare är sist på boll och ett surt baklängesmål 2-3 blir avslutet på denna tillställning.
Man blir alldeles tom i skallen. Detta är en säsong där bollen inte rullar vår väg.
Men vi visar gång på gång att vi är med i matcherna. Vi måste nu se positivt framåt. Inget är över. 6 lag inom räckhåll. Vi gräver inte ner oss.
Har ni inget för er på fredag 17.00 kan ni sysselsätta er med att lyssna på Stolpskott. 105,1 Radi wake up. Då analyserar vi läget i Falkenbergsfotbollen.
Vi kommer även att analysera hur det kommer att gå på lördag när vi 16.00 ska möta Halmia borta. En seger på Örjansvall skulle smaka mumma. Ingenting är över!!!!