1-1 (0-1)

21-06-13 Harlyckans IP

Harlyckans IP (Härligt namn) – dagens morståndare Eskilsminnes hemmaplan. ”Eskils” som förra året med minsta marginal/målskillnad ramlade ur ettan efter 3 år där. Tuff moståndare.
Ali har på deras hemsida sagt att vi är svårslagna och det ska visa sig vara alldeles riktigt.
Det startar bra för de blå, redan efter 3 minuter ligger bollen i hemmakassen. Det är Jakob Jensen som tackar för förtroendet att få starta genom att stöta in en målvaktsretur på inlägg från Kikos högerfot. Ledning 1-0 och bästa möjliga start på matchen.
Strax efter hörna för Eskils. Edgar brutalt nickad i bakhuvudet. Varning – nej!!!
Eskilsminne tar tag i taktpinnen och skapar några lägen men kommer inte närmare än 2 långskott som Nadeem Omar (lån FFF) kniper lätt.
Efter halvtimman är de blå med bättr. Mackan jobbar till sig en hörna. Vi skapar frisparkar i offensiva lägen men lyckas inte komma rätt på inspelen framför mål. Sista 5 tar vi över igen och vi går till vila med ledning i denna svåra bortamatch. Inte helt oförtjänt.
Andra händer inte så mycket innan kvarten då Eskils på ett inlägg får till en bra nick som studsar ner på mållinjen och ut. Vi lyckas sen få bort bollen till hörna. Vi ger bort lite för många enkla bollar och det är härliga fighter ute på plan.
Med 20 kvar kvitterar tyvärr Eskils. Bollen går från deras försvar via mitten rakt igenom blå backlinje. Deras forward gör inget misstag helt fri med Omar när han rullar in kvitteringen till 1-1. Hmm där hängde vi inte med.
Sista kvarten visa vi upp härlig moral. Alla gör sitt jobb . Vi skapar några hörnor.
Efter 93 minuter blåser domaren av denna tillställning. Vi har visat att vi är en lagmaskin att räkna med i varje match.

Patrik Ingelstens (Eskils tränare) inlägg på deras hemsida ”vi är det klart bästa laget i 85 minuter” får väl sägas vara något överdrivet.

Inte nog med att det är många och täta matcher i serien pgra pandemin. Redan på tisdag är det match i omg ett av Svenska cupen som vi får delta i då vi 2020 vann DM. Anderstorp på andra planhalvan. De spelar o i div 3 Sydvästra Götaland. Segraren får tuffare motstånd i nästa omgång när de stora lagen Allsvenskan/Superettan går in.
Nästa match i div 2 sydvästra tar vi på lördag emot Sävedalen på Hedevi. De har startat med 0-0 Vinberg, 0-2 Varbergs Gif och senaste en knapp vinst (4-3) över Tord. Sent segermål på övertid.
Visar vi samma moral som idag så ska vi kunna knipa 3 pinnar.